14 juni 2019

Boek vergeten?!

Kabouterbadje; zo noemde ik het "vroegig"
toen ik hier met de kinderen kwam
Vorig jaar, tijdens die droge periode in de zomer stond de Leuvenumse beek helemaal droog. Een raar gezicht zo'n uitgestrekte bodem van helderwit zand. Ik wilde wel eens zien hoe de beek er nu bij lag na al die regen van de afgelopen tijd.
Maar de dag begon vanmorgen voor mij om een uur of zes; weer terug in mijn flatje had ik heerlijk geslapen en ook weer vroeg wakker. Ik ging verder met dat boek dat ik van Dick heb gekregen: "Upheavel"; was er in Valkenburg al aan begonnen en wilde lekker verder lezen totdat ik mij bedacht dat ik beter in de trein kon verder lezen en lekker een wandeling kon maken over het Hulshorster zand en daarbij ook de Leuvenumse beek bekijken.
Ik hoefde me niet te haasten; eitje met spek gebakken en brood klaar gemaakt om mee te nemen; eenvoudig ontbijtje met thee, rugzak ingepakt en toen kon ik er vandoor. Ik was de stoep nog niet af of ik realiseerde me dat ik m'n smartphone had vergeten in m'n zak te steken. Dus snel terug en toen weer naar beneden en op de fiets naar het station. En toen, u gelooft het niet lezer, realiseerde ik me dat ik ook het boek had vergeten om in m'n rugzak te steken?! Ik ben niet voor een tweede keer terug gegaan.
De gerestaureerde beek stroomde weer als vanouds.
Was niet zo heel erg, want Harderwijk, de plaats waar ik moest overstappen op bus 104 naar halte De Zwarte Boer ligt op een half uurtje van Bilthoven; niet echt de moeite waard om te lezen. En op de terugweg vanuit Nunspeet was ik te moe om te lezen en viel ik zelfs even in slaap.
Het was weer prachtig in het bos; ik maakte een fraaie registratie van de wandeling met Komoot, het handige Duitse eppie dat Dick me heeft aangeraden. Foto's route gecombineerd. Ik geloof dat u lezer het slechts kunt zien als u ook abonnee bent van Komoot; het is een duits programma dat ik wandelaars kan aanbevelen.
Die wandeling langs de Leuvenumse beek heb ik al zo vaak gemaakt, maar het blijft mooi; de beek was weer vol en stroomde er lustig op los; het Hulshorster Zand was verlaten. Gekke gewaarwording hoor; je hoort de snelweg en verder is het een enorme zandvlakte met hier en daar eilandjes met bomen in een volstrekte verlatenheid; overal diersporen. Ik zou tijdens de wandeling twee wilde zwijnen en een ree zien.
Een nieuw GR teken om vanaf bushaltes
 GR's te bereiken

Geen opmerkingen: