21 juni 2019

De langste dag

Ja ja, de tijd vliegt; het is vandaag weer zo'n meteorologisch bijzondere dag; de zon staat boven de Kreeftskeerkring en gaat nu weer richting de evenaar waar hij op 21 september recht boven staat, de equinox. Naarmate je ouder wordt lijken deze gebeurtenissen elkaar steeds sneller op te volgen, maar dat is toch nauwelijks het geval. We gaan weer richting van de winter, brrr. Duurt gelukkig nog een hele zomer en herfst.
Vanmorgen eerst maar eens naar de markt; volkorenmeel, rozijnen en gist ingeslagen bij "onze christelijke vriend", de Veenendaalse Reformkraam met de uiterst vriendelijke meneer. Daarna bij Theo sla en worteltjes uit de moestuin; staat er uitstekend bij na al die regen van de laatste tijd.
Even koffie gedronken en op naar de fitness; de computer klasseerde mij als "u hebt een intensieve training gedaan". Was ik heel tevreden mee.
Vandaag kwamen Bea en Tjeerd bij ons eten, bij Roos wel te verstaan. Ik had een pan nassi goreng gemaakt voor de maaltijd. Stipt om 5 uur ging de bel en even later zaten we gezellig bij elkaar met een glaasje wijn. Was weer zo genoeglijk om met elkaar van gedachten te wisselen.
Het maal was uitstekend; de consommé smaakte voortreffelijk en ook de nassi ging erin als koek. Een heerlijke fruitcompositie van Roos was nog niet eens het slotstuk; een kaasplank met 5 soorten rondde het maal af. Het was een heerlijke middag en avond geworden en we namen dan ook in alle vrolijkheid afscheid van elkaar.

Geen opmerkingen: