16 juni 2019

Een streek van m'n OV engel

Normaal heb ik statistisch onmogelijk vaak geluk met het OV; een verlate trein mocht ik wat aan de late kant of juist aan de vroege kant op het station verschijnen; een bus die er precies aankomt als ik naar de halte loop. Maar vandaag niet dus?!
Roos en ik gingen vandaag naar Luik voor het bijwonen van een opera van Bellini. We hadden met Jantine afgesproken. We vertrokken al vroeg met de fiets naar het station Bilthoven en keurig met de Intercity naar Maastricht. Tot zo ver niets aan de hand. Daarna met de NS bus naar Visé vanwege werkzaamheden aan het spoor; ook geen probleem, althans enkele weken geleden niet. Vandaag zou anders verlopen.
We moesten om 11 uur bij de bus zijn; overigens stond hij er al zeker een half uur eerder. Maar goed, de aansluiting met de trein van Visé naar Luik was de vorige keer goed; vandaag echter niet, want er was een marathon of een loopwedstrijd en die hield de bus zodanig op dat we de trein misten en dat terwijl we kraakten van de honger. We zouden in Luik bij ons favoriete restaurant Concordia gaan eten. We overwogen om een taxi te nemen, maar er stond niets op de standplaats. Maar even verderop was wel een restaurant en daar hebben we heerlijk Belgisch zitten nassen.
Het hilarische moment kwam toen we in Luik waren en naar de opera liepen; restaurant Concordia bleek gesloten te zijn vanwege de jaarlijkse sluiting. Ik hoorde mijn OV-engel schaterlachen op de achtergrond; had ze ons even tuk, maar we hadden wel lekker gegeten.
Bij de opera ontmoetten we Jantine; Lars was zojuist op de trein richting Londen gestapt. Gezellig even gebabbeld voordat we naar de opera van Bellini gingen kijken en luisteren. Natuurlijk viel ik in slaap bij de eerste acte, maar de rest heb ik volop genoten. Alleen moesten we iets voortijdig weg om de trein terug te halen; was ook wel genoeg geweest; zo'n kanjer van een componist was Bellini niet. 

Geen opmerkingen: