20 juni 2019

Door de Eilandspolder gevaren

Dat doen we elk jaar; dan bekijken we het resultaat van ons maai- en opruimwerk en - niet te vergeten - dan gaan we lekker met het hele stel vrijwilligers van de werkgroep Eilandspolder eten bij "Het genot van Grootschermer", het (waarschijnlijk?) enige etablissement in deze wereldstad waar je met zo'n grote groep lekker kunt lunchen.
Natuurlijk was ik weer veel te vroeg in Edam. Had ik voor de zekerheid maar een stoptreintje eerder genomen (om 6.13 uur sic) daar haalde ik in Utrecht een licht vertraagde Intercity en stond ik derhalve al om 7.30 op het busstation van Edam. Maar die goeie Ab haalde me op zodat ik niet hoefde te wachten op dat ongezellige busstation; we gingen even terug naar zijn huis waar Rob ons om 8.00 uur precies kwam oppikken. Toen door naar Purmerend om Ben in te laten stappen en naar de Rijp om de taart op te halen. Bij het clubhuis in Grootschermer stond Uilke al te wachten. De rest kwam al ras aangereden en dan begint het geouwehoer dat pas zou eindigen bij "Het Genot". Wim meldde mij aan het eind van de dag dat van alle natuurwerkgroepen waar hij deel van uitmaakt deze werkgroep uitblinkt in slap geouwehoer; was mij ook al opgevallen. Grappig genoeg is dat toch vooral in de boot het geval want tijdens het werk wordt heel serieus aangepakt. Was vandaag natuurlijk niet aan de orde; we bekeken de verschillende verlandingen op voorkomen van verschillende planten en mossen. Ik was behoorlijk onder de indruk en zeker niet alleen van de rietorchissen die alom aanwezig waren ook op veldjes waar ze tot voorheen ontbroken hadden; goed dat we dit werk doen!
Ik heb de route dit jaar opgenomen met Komoot.
Na afloop als gezegd de lunch in het plaatselijk restaurant; de tafel stond al gedekt voor ons en we lieten het ons goed smaken. Na afloop ging een heel stel nog naar een veldje met welriekende nachtorchissen kijken. Ik had het wel gehad en kon gelukkig meerijden met Johan en Wim naar Krommenie waar ik op de trein stapte. Ik was al om 5 uur opgestaan na een onrustige nacht zatme toch een partij te gapen. Desondanks nog even met Roos gebridged en toen als een blok in slaap gevallen.

Geen opmerkingen: