22 juni 2019

Eerst twee jarigen

Concertgemaal. Foto van de site van Concertgemaal
Zowel dochter Arja als kleindochter Guusje zijn vandaag jarig dus ff eppen. En toen naar de fitness; het afvallen door de combinatie van bewegen en weinig eten heeft echt vruchten afgeworpen; ik zit nu definitief op of rond de 80 kg en ga nu op voor de 78. Op advies van Roos neem ik de buikspieren flink onder handen en op advies van Hugo de spieren in de schouderpartij om eens wat meer rechtop te gaan lopen; hij heeft gelijk voel ik.
Ook gisteren had ik flink getraind en gaf de computer aan dat ik een intensieve training had gedaan. Vandaag voelde ik nog de buikspieroefeningen van gisteren, maar daarom niet getreurd maar er stevig tegenaan; het werd overigens slechts een "lichte training", maar ik vond het voldoende.
Met de trein van 18.13 gingen we naar Amsterdam; een recital in het concertgemaal in Amsterdam Noord stond op ons programma. Maurice had Roos geïnformeerd dat er een wel heel bijzondere gelegenheid was om de met een 10+ afgestudeerde countertenor Minho Jeong te horen zingen; hij zou Dichterliebe van Schumann zingen en liederen van Schubert; voor mij voldoende reden om mee te gaan.
Het was een hele onderneming om bij het concertgemaal te komen vanuit Bilthoven maar het was meer dan de moeite waard; een geweldig recital door deze jonge kunstenaar met zijn bijzondere stem. We konden er niet over uit. Zo rond 22.00 uur was het concert afgelopen; we konden overigens zanger en pianist Maurice Lammerts van Bueren nog wel degelijk de hand schudden en bedanken. Eigenlijk liep de terugreis vlekkeloos; om half twaalf reden we Bilthoven CS binnen en een kwartiertje later zaten we bij Roos aan een afzakkertje om nog even na te genieten. Was een heerlijke avond geweest.
Toen ik thuis kwam zag ik op mijn telefoon dat Mariska me foto's en een video had gestuurd van de verjaardag die middag. Toen ik antwoordde per WhatsApp was ze verbaasd dat ik nog op was en uiteraard "kwetterden" we weer geruime tijd alvorens we gingen slapen. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag,

vluchtig je blog bekeken.

ik heb ook een blog;
www.gerard-van-noordenne.blogspot.nl

Fijne dag!