01 februari 2019

Winter in NL en op de Hoge Venen

Guusje op de slee
Toen we vorig jaar eind februari terugkeerden naar NL na zes weken overwinteren in Calpe kwamen we in de laatste winterdag op Schiphol; het was nog een echt vriezend koude dag en ik vond het heerlijk die knetterkoude wind op m'n wangen. Kortom, ik heb helemaal geen moeite met de koude; het zijn die korte en vaak zo grauwe dagen van januari en vooral februari die me doen verlangen naar de zon.
Op de site van weeronline kijken we natuurlijk niet alleen hoe het weer in Calpe zich naar verwachting zal gedragen maar ook naar het weer in het vaderland. En zo zagen we natuurlijk dat er weer sneeuw was gevallen. Ook dat is zo'n heerlijk aspect van de winter.
Sneeuwballen gooien
Van Mariska kreeg ik op mijn verzoek een paar foto's van Guusje en Lieva in de sneeuw. Van buurvrouw Kaat een paar foto's van Slot Zeist ook in de sneeuw.
Slot Zeist in de sneeuw
Maar de klap op de vuurpijl was toch wel het videootje dat vriend Dick stuurde over de Hoge Venen, het gebied waar Dick en ik ook zo vaak hebben gewandeld en ook in de winterse sneeuw. Het videootje was opgenomen door een bekende van Dick; een wandeling door de sneeuw met twee prachtige zwart-witte honden.
Een wisent in de NLse sneeuw
Mijn goede vriend Dick is - en dat zal de trouwe lezer niet zijn ontgaan - ook een fervent wandelaar. Hij stuurde mij een interessante link over het wandelen in de sneeuw; een Komoot registratie van een wandeling rond Vaals met een flinke serie prachtige sneeuwfoto's van deze Zuid Limburgse dreven. Deze week kreeg ik van Ab ook al zo'n mooie winterfoto doorgestuurd van een wisent in de sneeuw. Die sneeuw mis ik hier in Spanje wel een beetje hoor.


Geen opmerkingen: