18 februari 2019

Wandelen bij Benimaurell

Rien en René hadden het goed geregeld; de groep wandelaars is inmiddels zo groot dat het ondoenlijk is om iedereen tegelijk te laten deelnemen aan een en dezelfde wandeling. Daarom was er gisteren een zwaardere wandeling voor de geoefende wandelaars en vandaag een wat lichtere voor de wat minder geoefende wandelaars. Het was overigens geen makkie; de wandleing bij Benimaurell vond ik vorig jaar best pittig.
De dag begon natuurlijk met broodjes halen bij het Duitse bakkertje en een kop koffie bij Alejandro. Daarna snel naar de dames die al klaar zaten voor het ontbijt. Om tien uur verzamelden we ons bij de auto's om naar Benimaurell te gaan. Het was prachtig weer.
Het werd een stevige wandeling. Eén van de groep zag het al vrij snel niet meer zitten; René gaf het roer over aan Roos en mij om met de groep verder te gaan terwijl hij zelf met de afvaller terug naar Benimaurell ging.
Ach, het liep gesmeerd; Roos had de GPS van René en ik hanteerde Komoot. Ik zag dat de wandeling gewoon over een PR liep dus geen probleem. Was heel gezellig; af en toe even stoppen voor een fotomoment of even wat eten. Marieke genoot duidelijk van het bergwandelen. Had ze van de wandeling van gisteren al wat kleur in haar gezicht gekregen daar bruinde ze vandaag verder op. Ze vond het heerlijk om zo helemaal uit te zijn; andere omgeving, de bergen, de uitzichten.
Het was best een redelijk lange wandeling. Uiteindelijk kwamen we René weer tegen die ons tegemoet liep. Op mijn instigatie gingen we verder op de PR naar Benimaurell; Komoot wees de weg. Daar aangekomen ontmoetten we elkaar weer in de kroeg waar we inmiddels al voor de derde keer achter een biertje een wandeling beëindigden. Dit plaatsje ligt wel erg fraai tussen wandelingen. De wandeling door de kloof vanuit Fleix eindigt ook hier.
We reden weer terug naar Calpe en kregen van chauffeur Heidi gelegenheid om alvast tickets te kopen voor morgen naar het vliegveld resp. voor donderdag naar Madrid.
Thuis gekomen weer lekker vissoep gegeten en lekker geborreld met een glaasje wijn.


Geen opmerkingen: