09 februari 2019

Linzen

Een fusionkooksel
Als een van de weinigen van onze groep koken wij hier in het appartement vrijwel dagelijks ons eigen potjes; de ingrediƫnten, met name het vlees zijn hier erg lekker. Verder vinden wij het toeristeneten dat je in de meeste restaurants voorgeschoteld krijgt niet van voldoende kwaliteit.
Uitzondering natuurlijk ons favoriete origineel Spaanse restaurantje.
De gerechten die we maken zijn echte "fusion" gerechten d.w.z. de invloed van zowel Roos als van mij zijn duidelijk aanwezig. Zo mag ik graag uitgaan van een basis van vlees, uien, knoflook en Spaanse peper samen gebakken in de olie. De invloed van Roos betreft vooral het gebruik van veel verse groenten. Samen zijn we tot het besluit gekomen om linzen te gebruiken en soms bonen of aardappelen. En de prakken die daaruit ontstaan zijn heerlijk! Ga ik thuis in Bilthoven ook maar eens toe over; met de nieuwe groenteman op de Hessenweg komt dat helemaal goed.
Natuurlijk maken we hier ook een vissoep. Hierbij gebruiken we stokvis; eerst even weken en dan koken, vellen en graten verwijderen. In het kookvocht grof gesneden venkel, wortel, ui en vooral erg veel knoflook, tomaten en aardappels. Resultaat is een geurige en heel smakelijke soep. Ik heb helaas in NL nooit een winkel gezien waar je stokvis kunt kopen; moeten we altijd meenemen uit Spanje.

Geen opmerkingen: