02 februari 2019

Amandeldorp

Alcalali
Vandaag een uitstapje naar Alcalali, een dorpje hier in de buurt waar een feest, Fescalali geheten zou plaatsvinden; een feest rond het cultureel middelpunt van deze streel: de amandelen en alle lekkers dat je daarmee kunt bereiden.
Over lekkers gesproken; vorige week hadden we op de markt van Calpe gelopen en gezien dat er ergens ontzettend goed fruit te koop was; afgelopen zaterdag was er geen gelegenheid om daarheen te gaan maar vandaag zouden we pas laat, d.w.z. 11.00 uur vertrekken voor het reisje naar Alcalali. We stonden al om 7.00 naast ons bed en hadden de bus van iets over 8.00 uur - er was zelfs nog tijd voor een bakkie koffie bij Mejias - en waren bij het begin van de markt. Direct diverse kazen ingeslagen en weer zo'n heerlijk stuk leverworst. Verderop stond die superieure fruitkraam met enorme avocado's en enorme papaya's; we kochten er stevig van in; ook wat kersen uit Argentinië, venkel voor de stokvissoep en nog zo wat.
We waren ruim op tijd terug voor de tocht naar Alcalali. Daar aangekomen bleek dat het feest nog lang niet zou beginnen als het überhaupt al zou beginnen gezien de zeer krachtige wind die buiten spelen wel erg moeilijk maakte. Wij gingen wat drinken in een kroegje; lekker aan de bar met een broodje en koffie.
Amandelgebak
We hoorden dat we om 13.00 uur varkenswangetjes zouden kunnen komen nassen en alzo zou geschiede. Maar eerst nog wat door het stadje gedrenteld en bij een ambachtelijke bakkerij ruim amandelgebak ingeslagen. Even verderop moest Roos weer zo nodig even een jasje kopen; stond haar heel erg leuk trouwens.
Terug in de kroeg konden we aanschuiven bij een drietal van onze groep; de varkenswangen lieten we ons goed smaken.
Roos met haar nieuwe jasje

Geen opmerkingen: