05 februari 2019

Appartementsprobleempjes

De stand van de douchekop is hilarisch
Laat ik eerst voorop stellen dat we het hier in Calpe vreselijk naar ons zin hebben; met name het team van "Loopend Vuurtje", de organisatie die achter AOW (Actief OverWinteren) staat, doet er al het mogelijke aan om het ons deelnemers naar 't zin te maken. Hulde aan Rien, Ria, Anja en Frans.
TOen we, inmiddels alweer vier weken geleden ons intrek namen in ons appartement hielden we ons hart vast; vorig jaar deed de verwarming het niet en was het door de kou niet uit te houden in de eerste dagen; ook het formuis vertoonde voortdurend kuren. Tot onze opluchting deed de verwarming het nu wel. Maar het licht in de keuken deed het niet; de sluiting van de voordeur werkte niet goed; het glas in de deur van de kamer zat los; en nog zowat kleinigheden. Later in de week zakte iemand van de groep door het bed en bij controle van ons bed bleek dat ook daar de poten van scheef stonden. Je wordt er lacherig van maar die arme Rien bleef maar met problemen naar de balie lopen.
Hilarisch was de douche. Vorig jaar was de kleine douche - ja ja, we hebben een groot appartement met twee badkamers - voorzien van een douchekop die recht naar voren was gemonteerd en dus vooral de deur van de douchecabine grondig besproeide. Dit jaar was tot mijn genoegen - ik ben namelijk de gebruiker van de kleine badkamer - een gewone douchekop gemonteerd die, zoals het hoort het water naar beneden sproeide. Wie schetst mijn stomme verbazing toen na enkele weken deze adequate douchekop werd "vervangen" door zo'n onhandige die slechts recht vooruit weet te sproeien. Ach, alles went en dit soort kleinigheden al zeker. De zon hier en de prachtige omgeving doen je deze onhandigheden snel vergeten.

Geen opmerkingen: