27 juni 2018

Regen op Syros


Vandaag de meligste dag van deze al met al niet echt opwindende reis. De tweede nacht in het uitstekende hotel Dionysos in Hermoupolis; om acht uur gewekt en om half tien begon het dagprogramma. Eerst een bezoek aan het kleine museum met vooral interessante opgraafsels uit de prehistorische begraafplaats van de bewoning die we gisteren hebben bezocht. Daarna de koffie met pauze. De stadswandeling hebben wij op eigen gelegenheid gemaakt; het nog niet eerder bezochte deel van de stad kent fraaie huizen en opslagruimtes, uit de Venetiaanse tijd zo te zien. Wij liepen de enorme pier op ondanks de dreigende lucht. Nou, dat hebben we geweten; nat tot ons kruis. Nu ik dit schrijf, uren later op weg naar Athene met de boot heb ik nog steeds natte voeten.
Maar niet getreurd, kersen gekocht en uiteindelijk toch weer in het onooglijk lijkend restaurantje heerlijk gegeten! Echt een aanrader.
Daarna wilden we weer aansluiten bij de groep voor bezoek aan een kerk met een fresco van El Greco. Helaas gooide de volgende regenbui roet in het eten. Toen de bui over was bleek de groep te zijn verdwenen. Na deze bui maar terug naar het hotel voor de terugreis.
Om half vijf vertrok de boot naar Athene.

Geen opmerkingen: