06 juni 2018

Een echte binoculair

Mij was die alpinopet bijna te klein?!
Vandaag was Mariska bij me op bezoek met haar twee kinderen Lieva van 4 en Guusje van 2 jaar oud. Lieva had voor koningsdag een microscoop gekocht voor 1 euro en of ik die maar aan de gang kon krijgen. Ik vertelde dat ik over een bino beschikte die heel geschikt is voor kinderen omdat ze niet zo gek sterk vergroten en met opvallend licht bijvoorbeeld insecten zichtbaar kan maken.
Zo rond een uur of half twaalf kwamen ze aan; Roos en ik hielpen de karavaan de trap op met allemaal spullen beladen.
De eigen microscoop en  die van mij mochten zich in een bijzonder korte aandacht verheugen; ik schat 2 seconden waarbij de jongste, die zich vast nog niet realiseerde wat ze zag aanzienlijk meer geduld en interesse toonde. Lieva wilde telkens iets anders. Nou ja, de bino was weer snel opgeruimd. Maar koffie met taart resp. eierkoeken gingen er goed in.
Oma Roos op weg met de kleintjes
Vervolgens ging Roos met de kleintjes naar haar huis; konden ze lekker met water spelen in de tuin. Mariska en ik zouden een quiche gaan bakken; wilde ze graag leren, maar uiteindelijk hebben we alleen maar zitten praten. Was wel lekker rustig zo met z'n tweetjes. Roos kwam weer terug en hebben we met z'n allen geluncht met ragout in bakjes en natuurlijk brood met paling, zalm en schimmelkaas. Ging er wel in!
Guusje heeft vervolgens de verschillende kamers grondig geïnspecteerd en haalde de muziekboeken uit de kast, probeerde mijn slaapkamerlamp uit en paste mijn nieuwe alpinopet; was haar iets te groot.
Het werd wel zo verschrikkelijk warm in de flat en vooral buiten. Toen ze weer naar huis gingen leek het wel een sauna in de auto, maar gelukkig was er koeling. De kinderen waren versleten en ik had het ook wel een beetje gehad. Nog wel lekker bij Roos in de tuin gezeten met een wijntje maar bijtijds naar bed; morgen excursie in de Eilandspolder; weer verdraaid vroeg op.

Geen opmerkingen: