17 april 2018

Joke en Karel

Vanmorgen weer heel vroeg op pad; ik had afgesproken met mijn aangetrouwde achterneef Karel deV o.a. om nog wat over genealogie te overleggen. We zien elkaar niet vaak, maar het voelt zo vertrouwd als je zo veel familie achtergrond deelt. Al gauw zaten we met z'n drietjes over familie verleden te praten. Joke's oma en mijn oma waren zussen. Ze hadden nog een zuster, voor ons tante Anna; Anna woonde ook in de Kinkerstraat; uit mijn prille jeugdjaren weet ik nog dat we over het dak naar het zolderluik van tante Anna liepen en dan bij haar op bezoek gingen. Joke had een keer een drietal vrouwen gezien en vooral gehoord omdat ze zo'n lol hadden; dat bleken tot haar grote plezier de drie zusters te zijn. Dat zijn toch wel heel leuke signalen uit dat inmiddels zo grijze verleden.
Ook vertelde ik over de ontmoeting die ik bij de bruiloft van broer Jan en schoonzus Thea had gehad met nicht Hennie L., jongste dochter van de jongste broer van onze oma's en daardoor meer van mijn leeftijd. Karel zou nog eens contact met haar opnemen. En zo koutten we door.
Natuurlijk kropen Karel en ik nog even achter zijn computer om enkele staaltjes van zijn genealogisch uitzoekwerk te mogen aanschouwen. Het is gewoon een vorm van wetenschappelijk onderzoek want het is echt niet zo dat je met een paar klikken alles bij elkaar kunst scharrelen. Het trouwboekje van Gertie - die zo verre familie van ons is dat er niet eens meer een naam voor bestaat - was een bron van informatie voor Karel; daar hielden we ons even mee bezig. Karel legde mij uit wat hij eruit kon concluderen; het ging mij eerlijk gezegd behoorlijk boven de pet.
Fraai Drenthe
We lunchten nog even met z'n drietjes en daarna ging ik op pad; een etappe van het Drenthepad, van Zuidlaren naar Gieten stond op het programma. We namen afscheid en daar ging ik "los". Met die nieuwe GPS viel het niet mee om de route te vinden. Ik zat aan de verkeerde kant van de snelweg en was gedwongen om het oude tracée van het pad te lopen. Maar toen ik eindelijk - toch dankzij de nieuwe GPS - de echte route had bereikt was het weer schitterend. Drenthe is vooral zo rustig en de heide gebieden zijn prachtig. Ik schoot dan ook een mooie foto voor de blog.
Behoorlijk moe kwam ik na zo'n 17 kilometer aan in Gieten. Aangekomen bij hotel "het Zwanemeer" kon ik relaxed een kamer met douche betrekken en na me te hebben opgefrist zat ik aan een ouderwets maal van soep, schnitzel en gebakken aardappelen; heerlijk!
Er was prima WiFi in het hotel; Roos epte me dat ze morgen wel van Gieten naar Borger met me mee wilde lopen; we hadden een afspraak met Nathalie eind van de middag in Groningen; dat viel wel te doen dachten we.

Geen opmerkingen: