08 april 2018

De blauwe route

De blauwe route die we hadden willen lopen
Waar ik eigenlijk de GR 571 de andere richting op had willen lopen daar stelde Roos voor om de blauw gemarkeerde rondwandeling van Aywaille te doen. Niet zo goed gemarkeerd als de GR 576, laat staan de GR 571 konden we de route in het begin met enige moeite toch wel vinden en volgen. We hadden een foto gemaakt van het informatiebord; Roos had de 1:110.000 wandelkaart van de omgeving en dan nog de GPS; dan zou het toch moeten lukken. De route voerde ons langs doodstille en erg mooie stukken van de omgeving. Maar op zeker moment waren we hem toch kwijt maar daar verscheen dan weer de markering van de GR; welke dat dan wel was konden we helaas niet precies achterhalen.
Lekker picknicken onderweg
En daar kwam dan plotseling weer de blauw gemarkeerde rondwandeling tevoorschijn; die liepen we dan maar weer verder en die ging door een oude steengroeve zo te zien; wonderschoon; het leek wel architectuur van de natuur. Maar verder gelopen kwamen we tot onze verbazing op een stuk waar we al eerder waren. Echt snappen deden we het niet, maar uiteindelijk hadden we toch een kleine drie uur heerlijk gewandeld.
We dronken een biertje op een terrasje in het piepkleine voetgangersgebied van Aywaille; bij een stalletje met brocante kocht ik nog een lang gezochte metalen bakblik voor de quiches die ik van de ganzeneieren wil gaan maken.
Verlaten steengroeve
Tegenover het terrasje bevond zich het restaurant Savoye waar het me wel leek om te gaan eten en alzo zou geschieden. Na een opfrissende douche en nog wat muziek luisteren vertrokken we voor de volgende culinaire lawine. Een bijzonder spraakzame bediening, die het allemaal goed kon verkopen hielp ons bij de beslissing en we hebben toch weer lekker gegeten. Met enige moeite strompelden we terug naar de Villa des Roses. Wat is het hier in de Ardennen toch culinair heerlijk toeven. Hìer wil ik in het vervolg uit eten en niet meer in NL; het is zo dichtbij allemaal! en van zo goede kwaliteit.
Of het door mensenhanden in elkaar gezet was.

Geen opmerkingen: