09 april 2018

Dat was het dan weer

Lekker uitgeslapen; het is hier in de Villa des Roses zo heerlijk stil. Ontbeten bij het gezellige tentje, waar we ook gisteren ons croissantje hebben weggeknabbeld bij een kop koffie; leuk sfeertje in zo'n op en top Belgische koffietent. Ik nam lait russe, meer melk dan koffie en dan met twee zakjes suiker, een traktatie. Terug naar het hotel en alles snel ingepakt; we probeerden de bus te halen van half twaalf; ging makkelijk. We wilden wel eens met de bus terug ipv met de trein; we rekenden erop dat deze door allerlei landelijke dorpjes zou gaan waar het wellicht ook leuk toeven zou kunnen zijn. Maar de bus was vooral veel frequenter dan de trein en het duurde maar iets langer. Van leuke dorpjes was geen sprake; Aywaille langs de Amblève is gewoon een bijzonder pareltje dat het bezoek waard is.
Bus 64 en 65 gaan vanuit Luik naar Aywaille; je bent dus niet puur afhankelijk van de trein die slechts één keer in de twee uur rijdt en niet eens veel sneller is.
We waren weer vlot in Luik; Roos slaagde erin met behulp van iemand van de Belgische Spoorwegen om twee kaartjes naar Maastricht te bemachtigen, uit de automaat, ja ja!
We waren weer vlot thuis en namen afscheid. Ik ben direct naar AH gegaan voor inkopen en heb lekker gekookt. En 's-avonds hebben we zelfs nog gebridged; ging slecht.

Geen opmerkingen: