25 augustus 2016

Wat een enorme étappe zo in de hitte

De eerste milestone die we tegenkwamen. Zo om de 10
km zijn deze geplaatst.
Vanmorgen gestart in Winterberg na een goed ontbijt. Het beloofde een warme dag te worden, dus flink water gedronken en twee flesjes goed gevuld. Wat zout meegenomen van het ontbijt in een papiertje voor als een van ons wat flauw zou gaan worden en geen energie meer had door zoutgebrek; dat kan gebeuren als het zo heet is en je veel water drinkt. Daarna op naar Willingen.
Op het centrale plein van Winterberg begon de etappe 2 die wij in omgekeerde richting zouden gaan lopen.
Al snel kwamen we langs een bijzondere aanwijzing van dat we op de Rothaarsteig waren: een Milestone met het teken van deze bijzonder goed gemarkeerde wandeling.
Onderweg kwamen we door een plaatsje waarvan ik de naam niet heb onthouden maar waar we lekker koffie met pflaumenkuche hebben genomen en het water bijgevuld; was wel nodig want het was niet alleen erg warm maar de wandeling ging fors op en neer; de samenstellers van het pad hebben - zoals we later zouden constateren - er alles aan gedaan om het de wandelaar naar het zin te maken qua dalen en stijgen; het zou een heel forse étappe worden.
De Ruhrquelle
Een leuke onderbreking vormden de verschillende bronnen die we tegenkwamen, waaronder die van de Ruhr, de naamgever van het Ruhrgebied. Een gedenksteen, een informatiepunt, er is veel aandacht besteed aan de interessante details voor de bezoekers/wandelaars.
Op één van de diverse "hoogste punten" hebben we wat zitten lezen en met een ander stel NL'ers gesproken over wandelen. Hadden ook de eilandvijfdaagse gelopen zoals Roos direct zag aan de knalgele shirtjes die zij droegen.
Na een volgende "hoogste punt" begon eindelijk de afdaling naar Willingen. Op het laatste stuk kwamen we drie genoeglijk koutende Willingers tegen die ons via tussendoorafdalingspaadjes naar het hotel Waldhotel brachten. En dat was een fantastische plek waarvan we zeker na het ontbijt constateerden dat we hier terug zouden keren om meerdere dagen achter elkaar te vertoeven. Iets voor de herfst wellicht.

Prima onderkomen in het Waldhotel te Willingen.

Geen opmerkingen: