26 augustus 2016

Ouderwets groot ontbijt in Willingen

Een gerieflijk hutje, schuilplaats voor regen en in
ons geval voor de zonnehitte.
Het hier in deze Blog zo vaak besproken hotel Hirsch in Kalterherberg was vooral bij mijn zonen bekend om het fantastisch ontbijt dat hier werd geserveerd. Dat was in de tijd dat de Eifel, althans hotel Hirsch zich mocht verheugen een een flinke toeloop van bezoekers; het hotel was vaak behoorlijk vol. En in die tijd was het ontbijt inderdaad heel uitgebreid met vele soorten vleeswaren, eierfantasiën, confituren, yoghurt, kwark, pruimedanten, je kon het zo gek niet bedenken of het stond op het ontbijtbuffet. Het ontbijt is nog steeds goed, maar het assortiment daar is duidelijk genormaliseerd.
En nu deed het ontbijt hier in het Waldhotel van Willingen mij sterk denken aan dat vroegere ontbijt bij Hirsch. Er stonden als vrijwel overal van die verwarmde bakken met roerei en gebakken spek. En dat spek zag er fantastisch uit; ik schepte daar wat plakken van op mijn bord met wat roerei. Een wat jongere man zag dat spek en ondanks dat hij al ontbeten had raakte hij in vervoering en nam toch nog wat van deze knapperige lekkernij. Roos was verrukt van de Johannesberengelei; we verzadigden ons volledig aan dit lekkers alvorens we ons klaar maakten voor de volgende étappe; dat zou weer een kanjer worden maar minder dan gisteren.
Kerk van Olsberg tegenover het hotel
Het was nog warmer dan gisteren en de ups en downs leken ook wel meer te zijn. Maar we liepen lekker en we keken onze ogen uit; het Sauerland is werkelijk schitterend. Na zo'n 15 kilometer merkte ik dat ik mopperig werd en sloom; tijd voor een beetje zout en wat te eten. We hadden gelukkig een broodje meegenomen van het ontbijt; wat zout in een flesje en wat water om het op te lossen; smaakte me prima en daarna liep het weer gesmeerd.
Uiteindelijk kwamen we aan bij eenmarkante plek waar we van de Rothaarsteig moesten afwijken naar de plaats Olsberg waar we zouden overnachten. Daarna was het nog een kleine vijf kilometer. We sjokten op ons tandvlees naar ons hotel; zag er ook weer prima uit en bleek de volgende morgen eveneens over een zeer uitgebreid ontbijtbuffet te beschikken. Het Sauerland is genieten geblazen!

Geen opmerkingen: