24 augustus 2016

Eindelijk naar het Sauerland

Heerlijk gegeten bij de Kupferen Panne
We zijn inmiddels een jaar klant van Flixbus aldus een e-mailtje dat ik van deze attente en moderne organisatie ontving. Nu had ik al enige tijd het Sauerland als gewenste bestemming bij Roos geventileerd, niet in de laatste plaats omdat Flixbus een directe verbinding onderhoudt tussen Utrecht en Winterberg, de centrale plaats van het Sauerland.
Roos had als gewoonlijk de organisatie op haar schouders genomen en rekening houdend met het weer van de komende dagen in het Sauerland vertrokken we vanmorgen. Het was snoeiheet vandaag - het ouz overigens nog veel warmer gaan worden de komende dagen - en het Flixhalfuurtjewachtenomdatdebustelaatis brachten wij door op een bankje aan de overkant van de halte in de schaduw. Maar daar kwam het groene gevaarte de hoek omzeilen en bracht ons onverwijld naar Winterberg. De vertraging van een half uurtje was inmiddels teruggebracht tot 10 minuten dus waar mopper je over!
Winterberg is veel kleiner dan dat je op grond van haar bekendheid zou verwachten; een paar straten met winkels en hotels en dan heb je het wel gehad. We hadden ons hotel snel gevonden maar zagen tot onze schrik dat daar op donderdag, vrijdag en zaterdag Disco was in de kelder. We hadden niet alleen voor vandaag besproken maar ook voor zaterdag omdat we zondag terug zouden reizen. De baas zou proberen of hij een rustige kamer voor ons kon reserveren voor de zaterdag. Nou, dat zou tegenvallen.
Vervolgens gingen we een biertje drinken in het dorp; lekker Beiers bier van de tap bij een gelegenheid die werd gedreven door een jonge Hollander met zijn Duitse vriendin; leuke vent, leuke tent.
Daarna liepen we de grote straat door om een restaurantje uit te kiezen. Mijn voorkeur ging uit naar de Kupperen Pfanne. Roos wilde graag buiten zitten en dit restaurant had geen terras. Uiteindelijk werd dit toch het restaurant van onze keuze nadat Roos even naar binnen had gekeken en zag dat het "echt een tent voor mij was". Inderdaag, allemaal van die leuke Duitse zitjes. En we hebben er toch lekker gegeten!

Geen opmerkingen: