22 augustus 2016

15 verhalen van Tsjechov

Vorige week had ik e.e.a. voor eigen gebruik geoogst in de moestuin va Theo; dat moest ik nog komen afrekenen en daarom ging ik vanavond even bij hem langs. En natuurlijk kwamen we weer verder in gesprek over hoe prachtig alles er bijstaat in de tuin en hoe goed het smaakt en vooral natuurlijk hoe gezond het allemaal is.
Ik vertelde Theo ook dat Roos en ik verderop deze week met vakantie zouden gaan naar het Sauerland. Nu was Theo in zijn jonge jaren ook een frequente bezoeker van Duitsland en hij kende zowel Sauerland als de Eifel. Hij vertelde mij dat beide gebieden mooi zijn en met een enigszins valsaardig lachje voegde hij wel toe dat het Sauerland een stuk meer klimmen en dalen betekende dan de Eifel. "Nou dat belooft wat", dacht ik zo bij me zelf terwijl ik naar huis fietste. Ik vind de Eifel vaak al zo klimmen en dalen. Maar ja, daarvoor ga je naar vreemde oorden om de benen te strekken nietwaar.
Bij thuiskomst zag ik in de kelder een boek liggen van de pen van Anton Tsjechow, 15 korte verhalen. "Dat lijkt me wel wat voor in de Flixbus", dacht ik en nam het mee naar boven om in mijn tas te doen.

Geen opmerkingen: