17 augustus 2016

O echt?!

Heideveld tussen Epe en Heerderstrand.
Even verderop zaten twee meiden in een boom!
Voor de "afwisseling" vandaag weer een étappe gelopen van het Maarten van Rossumpad met Roos. We begonnen waar we afgelopen zaterdag waren geëindigd, Epe. Het was schitterend weer, de belangrijkste reden overigens waarom Roos deze wandeling durfde voor te stellen zo vlak na de vorige étappe. Het was ook niet zo'n grote étappe omdat ik morgen met zoon Peter voor een tweedaagse wandeling in de Hoge Venen op pad ga.
Het is nu de tijd van de bloeiende heide en daar hebben we van kunnen genieten. Het eerste stuk liep vooral door de bossen, maar zo halverwege kwamen we over een groot heidegebied met oeroude stuifduinen dus stevig geaccidenteerd. Ergens bij een vennetje stond een jonge vrouw, gekleed in een vrolijke witte zomerjurk ouderwets foto's te maken met een camera op een statief. Toen we daar in de buurt kwamen hoorden we stemmen hoog vanuit een boom?! Daar zaten twee vriendinnen van haar te geiten in die boom en ik kon het niet laten om Annie M.G. te citeren: "Ik heb een tante en een oom, die wonen in een eikeboom", waarop de dames verbaasd uitriepen: "O echt?!", waarop Roos en ik wel zo ontzettend moesten lachen. De dames kenden het oude gedichtje uit mijn peuterjaren niet. Wij hieven al ginnegappend het schone lied aan.
Ik vertelde Roos dat ik onlangs bij de fitness in de sauna een meneer die met zijn voeten in een bak water zat ook had getracteerd op een gedicht van onze vaderlandse kinderdichter: "meester van Soeten, waste zijn voeten". Roos wist zelfs nog meer te citeren uit dit idiote gedicht.
's-Avonds gingen we nog wat googelen naar de gedichtjes uit de bundel onder de naam "het fluitketeltje" en daar zag ik de tekeningen die ik in zeker geen 60 jaar had gezien en vele daarvan kwamen mij nog zeer bekend voor.
Waar we eindigden met deze etappe is mij eerlijk gezegd ontgaan; Roos doet de administratie. Het was ergens bij een zwembad en de buurtbus die we wilden nemen stopte op het laatste nippertje nadat Roos met doodsverachting had staan wapperen op de best wel drukke provinciale weg naar Wezep. Met onze eigen stoptrein terug naar Bilthoven.
PS We eindigden bij de bushalte Heerderstrand.

Geen opmerkingen: