07 augustus 2015

Op naar de Eilandvijfdaagse

Met de trein naar Harlingen
Roos had ons al maanden geleden ingeschreven voor een boottocht waarbij alle waddeneilanden zouden worden aangedaan. Zij had begrepen dat dit slechts 1 keer in de vijf jaar werd georganiseerd en dat er zelfs normaal ontoegankelijke gebieden zouden worden aangedaan zoals de Vliehors. Het ging om een strandloop. Uit nieuwsbrieven en telefoontjes die zij vervolgens pleegde bleek dat het om een wandeltocht ging over de verschillende eilanden, gecombineerd met een vaartocht en dat in het kader van de Eilandvijfdaagse, een jaarlijks georganiseerd evenement waarbij gewandeld of gefietst kan worden over de eilanden. Daarnaast is er ook een strandloop, maar die wordt pas volgende week gelopen. Gelukkig dat Roos gebeld had want uit de nieuwsbrieven hadden we dat niet goed begrepen.
En zo waren we vanmorgen op weg naar Harlingen waar het evenement zou beginnen met ontvangst en afvaart naar Texel. Het zou een fantastische week gaan worden maar dat wisten we toen nog niet.
Vanaf de trein liepen we naar de haven van Harlingen. Het was wel duidelijk waar we moesten zijn; allemaal mensen die ons voor waren geweest en in gele Shirtjes met opschrift rondliepen.
Uitdelen van  de spullen
Het liep gesmeerd; we kregen onze enveloppes met bescheiden en konden ook een plastic dagrugzakje met daarin een bidon, een zonneklep en een passend shirtje ophalen.
Na een toespraak van de leiding van de organisatie, die wij later als Eric zouden leren kennen gingen we naar de boten. Ontzettend leuk. Voor Roos en mij was een tweepersoons hut beschikbaar; niet ruim, maar ruim genoeg. De boot was prima toegerust met douches, toiletten en een keuken met alles wat erbij hoort. We maakten kennis met de schipper en de stuurman, Maikel en Emiel en we scheepten ons allemaal in. Daar stonden we met pakweg twintig man; we kenden elkaar niet maar zouden in de loop van de vijf dagen een leuke groep gaan vormen!

Geen opmerkingen: