06 augustus 2015

Nog warmer dan in Brazilie

Met Roos, Marjorie, Leia en Hugo rond de tafel. Leuk kennismakingsbezoek
Vandaag is de moeder van Marjorie uit Brazilie naar Schiphol gevlogen. Aangezien Roos en ik morgen voor een week naar de wadden gaan was vandaag ook de enige dag dat ze bij mij kon komen eten om kennis te maken; ze gaat met Marjorie een reisje door Europa maken. Marjorie en Hugo hebben al twee jaar wat we vroeger verkering zouden noemen; ze wonen al een jaar samen.
Ik vond het ongelooflijk stoer dat ze het ondanks de reis en de onvermijdelijke jetlag de moeite waard vond om bij mij langs te komen. Marjorie had een hele taak om het gesprek op gang te houden; zij moest NLs en Engels vertalen in het Braziliaans; het ging haar goed af en ondanks de taalbarriere hadden we een leuk gesprek. Leia, zoals moeder Rodrigues heet had het ontettend warm; het was hier nog warmer dan bij vertrek uit Sao Paulo vertelde ze; het is daar dan ook winter, maar ja, wat is winter in die streken?! altijds nog wel 20 graden. Maar op mijn flat was het om te stikken.
We maakten op hilarische wijze een groepsfoto waarbij het fototoestel op het boek van Kwadius - zo noemt Hugo Ad Urbe Condita van Livius - werd geplaatst.
We hebben heerlijk gegeten; was de tweede avond dat ik eters had en daardoor ook wel een heel gezellige paar dagen.
En dan morgen naar Harlingen voor de Eilandvijfdaagse. Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen: