22 augustus 2015

De tomaten van Roos

Tuin van Roos, vol met bloemdragende struiken
ten gerieve van de insecten
Het is wel haar grote trots: de tuin en daarin toch vooral de tomatenstruik. De door toedoen van de mest van de Lakenvelder koeien en de hier en daar verzamelde paardenmest is het tuintje behoorlijk vruchtbaar en dat kun je wel zien; alles wat in het voorjaar bij de grote tuinaanleg is geplant doet het uitstekend. De tuin staat vol met bloemdragende struikjes, een eldorado voor insecten. Tot twee keer toe heeft Roos al een kolibrievlinder waargenomen! Heb ik nog maar zelden in NL gezien.
Kolibrievlinder
Ze heeft ook een waterton die als een soort buffer voor water zorgt in droge periodes; als het na een periode van droogte weer regent zit de ton ook direct weer vol. Vooral dat begieten van de tomatenplant en het grasperk vind ik een groot genoegen; dat is een beetje "mijn werkje" geworden.
Het kweken van tomaten is bepaald geen vanzelfsprekende zaak. Theo, onze zeer ervaren moestuinier is komen kijken en vond de aankomende oogst bewonderenswaardig. Inmiddels beginnen de enorme trossen al enigszins te kleuren; nog een paar weken najaarszon en dan kunnen ze geoogst gaan worden. Dat wordt smullen!

De tomaten. Nog een beetje warmte en zon en dan zijn ze zo ver

Geen opmerkingen: