20 augustus 2015

Nu eens via Elspeet naar Leuvenum

Tuin bij kasteel Staverden
Huib zat deze week een paar dagen in Elspeet vanwege een schildercursus van z'n ega; een goede reden om binnen een week weer samen aan de wandel te gaan. Als altijd had Huib de wandeling verzorgd; het zou een rondwandeling worden vanuit de halte Nieuwe kolonieweg in Elspeet. Ik had het nog een beetje in de benen van gisteren, de wandeling op sandalen - loopt altijd wat vermoeiender vind ik - over het Balloërveld voelde ik best nog. Maar daarom niet getreurd en nu op wandelschoenen naar Elspeet. Met bus 104 via Staverden en Leuvenum naar Elspeet en ja hoor, daar stond Huib als afgesproken op de halte; altijd weer leuk om elkaar zo op een onbekende plek te ontmoeten.
Of we elkaar in geen weken hadden gesproken kakelden we ons de eerste kilometers door het mij onbekende landschap. Natuurlijk had ik voor koffie gezorgd en voor een stevig stuk spektaart, quiche lorraine waarvan ik pas onlangs vernam dat Huib er dol op is. Op een bankje koffie gedronken en nog wat over de ontwikkelingen in ons oude dispuut PROIRA gesproken. Het idee van een reünie begint toch te naken; nog maar eens met Anneke dR bespreken.
We liepen verder en daar kwam ik op bekend terrein; het kasteel Staverden, ken ik al vele jaren. Het had stevig geregend de afgelopen dagen en de beek stroomde dan ook flink. We liepen langs een stuk park met bloemen en beelden (zie foto). En toen verder langs de beek naar Leuvenum, naar uitspanning en bushalte de Zwarte Boer. Ik besloot om hier af te haken en de bus te nemen. Om de resterende tijd te doden liepen we nog een stuk verder en zaten we nog wat op het mij bekende bankje even verderop. Daar namen we afscheid en scheidden onze wegen. Was weer een genoeglijke dag.
Ik was al om 15.00 uur in Bilthoven en ben nog even naar de fitness gegaan om wat te zonnen. Daarna naar huis om het magisch voedsel dat ik zoon Peter en z'n D&D makkers had beloofd te gaan brengen. Leuk om die knapen, nu grote kerels weer te zien; ik ken hen al vanaf de kleuterschooljaren. Helemaal blij ging ik weer naar huis, bord spinazie uit de tuin van Theo (uit de vriezer), 's-Avonds nog wat gestept (computer bridge) gedaan; ging best aardig; we zijn het niet verleerd gelukkig.
















Geen opmerkingen: