30 november 2012

Blasfemie

Kostelijk voedsel in afvalbak!
Gistermorgen wilde ik verse koffie zetten voor het ontbijt. We hadden de thee op, boterhammetjes in bed en tot besluit dan altijd een kopje koffie. Maar er zat nog wat in de pot. Normaliter schenk ik die dan toch in en warm de koffie op in de magnetron; dat gaat zonder veel smaakverlies. Maar nu had ik echt zin om verse koffie te drinken. Dus voor de vorm vroeg ik Roos of ik de oude koffie weg zou gooien. Ze gaf zowaar toestemming. En ik zei dat ik er best moeite mee had om voedsel weg te gooien en wat is koffie anders dan voedsel.
Het schijnt dat van de wereldvoedselproductie tientallen procenten worden weggedonderd; in NL is dat ongeveer 10 %. Dat vind ik een meer dan vreselijke gedachte en feitelijk een belediging voor moeder aarde; eigenlijk een vorm van blasfemie. En toen vertelde Roos mij dat ze had gelezen dat de wet op de godslastering, blasfemie, binnenkort zal worden afgeschaft. Zou dat ook een vrijbrief zijn om nog meer voedsel weg te gooien?
En "Wageningen" maar volhouden dat er een tekort aan voedsel dreigt te komen op de aarde. Ik geloof er helemaal niks van; is voor hen een vrijbrief om allerlei onzinnige voorstellen te formuleren als industriƫle landbouw.

1 opmerking:

Renee zei

Met de Bussumse Milieuraad waar Remy en ik inzitten hebben we afgelopen oktober een filmavond over dit onderwerp georganiseerd. De film 'Taste the Waste' werd daarin vertoond, met achteraf levendige discussie. Heb je deze toevallig al gezien?