30 maart 2012

Cassoulet en paasbroden

Roos en ik zijn sinds enkele jaren lid van de Bridgeclub Groenekan; reden voor de "feestcommissie" om ons te vragen voor de organisatie van de Paasdrive aanstaande dinsdag. We, althans ik, schrok me een hoedje; we zijn niet van die feestnummers. Maar bij even nadenken bedacht ik mij dat Roos best een goede organisator is, met creatieve ideeën en dat ik dan mijn culinaire kunsten zou kunnen delen. Voor 80 man een snee zelfgebakken paasbrood. Ik sloeg even aan het rekenen en realiseerde me toen wel dat ik heel wat broden zou moeten bakken. Ach, vooruit met de geit dus ben ik maar begonnen. Inmiddels liggen er vier klaar met noten, rozijnen en amandelspijs en nu nog twee met alleen rozijnen en amandelspijs. Leuk werk eigenlijk dat ik combineerde met het bereiden van de inmiddels al veel besproken cassoulet. Die laatste was zo verrukkelijk dat ik m'n vingers na moest tellen. Via Twitter gaf ik al aan dat ik het recept in m'n Blog zou opnemen. Nou vooruit, morgen zal ik het plaatsen.
En de laatste twee met vier krentenbollen voor morgen bij het wandelen.


Geen opmerkingen: