02 november 2011

Het bos bij Baarn

Wat een dag vandaag! Ben gisteren weer eens begonnen met het FDH dieet (Fress Die Hälfte). Bij het bridgen had ik tegen de laatste ronde behoorlijke trek. De adrenaline voel je vrijwel vanaf de eerste dag stijgen met als gevolg dat je vroeg wakker bent. Mager ontbijtje van 1 gekookt eitje, klein boterhammetje met dun boter, dun jam en dun kwark. Smaakt meteen een stuk beter als je echt trek hebt. En vervolgens de slaapkamer een goede beurt gegeven. Daarna naar het station gewandeld en een étappe van het Trekvogelpad gewandeld: van Hilversum Noord naar Baarn. Het was uitstekend wandelweer zo over de Hilversumse heide, langs de koeien met de reusachtige hoorns en dit karakteristieke GR teken op de stomp van de boom. Ken ik al jaren. En dan het Baarnse bos.
Het lag vol met herfstbladeren; dat deed me denken aan die keer, ik zal een jaar of 10-11 geweest zijn, dat een schoolvriendje van mij, Henkie T. met zijn ouders naar het bos in Baarn ging vanwege de herfst. Mijn ouders gingen nooit "zomaar" met de trein. Ik mocht mee, dat was me wat! Van het bos weet ik me eigenlijk niets meer te herinneren, maar tijdens de rit met de trein zaten we in de coupé met een geestelijke van de Grieks-orthodoxe kerk; zo iemand met zo'n, zwarte toga en een hoog hoofd-deksel. Ik heb nog geprobeerd om met hem te converseren in mijn "Papa fume une pipe" Frans. Kostelijke herinnering met zo'n eigenwijs joch. Ik ben die ouders nog dankbaar voor die heerlijke ervaring.
Bij het FDH dieet hoort wel een stevige portie lichaamsbeweging; dat is voor mij als gepensioneerde wandelaar geen enkel probleem, zeker niet met dit schitterende weer van de laatste weken. Het rare is dat je honger door de lichaamsbeweging "verdwijnt". Om 7 uur had ik ontbeten, om 9.30 uur had ik behoorlijke trek, niet aan toegegeven. Vervolgens stevig aan de wandel en de honger verdween. Om 13.00 een halve boterham met gebakken ei (nog over van de dag tevoren). En 'savonds heb ik pas om 20.00 uur gegeten want honger had ik nog steeds niet. En dan maar een heel klein beetje eten. Ben benieuwd of het zoden aan de dijk zal zetten.

1 opmerking:

Anoniem zei

We gaan lekker veel pasten eten..haha!

B