03 november 2011

De smaak van appels

Dit is voor mij het toppunt van een niet-lekkere appel.
Eigenlijk houd ik helemaal niet van appels, althans niet van die "moderne" rassen die er sinds mijn jeugdjaren zijn gekomen. In de Bellet boomgaard waar ik onlangs met Dick was hingen nog die ouderwetse appels als de goudreinet en de Cox. Die eet ik graag en vandaag heb ik de laatste valappel daarvan "opgenuttigd". Past ook wel in mijn FDH dieet.

1 opmerking:

Richard Moretsoo zei

Hoi, Ik ben vanmorgen nog door Bellet gelopen en heb nog wat valoogst geraapt, van alles wat. Ga ik vanavond lekkere grove appelmoes-met-bijtbare-stukjes met een kaneelstokje en rozijntjes van maken. Hoeft geen suiker bij, de verschillende appelsoorten (zacht, hard, zoet, zuur, wrang, bitter) geven een heerlijk palet van appelsmaken. Ik heb er ook een paar peertjes bij geraapt, gooi ik er gewoon bij. Dat wordt smullen.
Wat een prachtig herfst en wat een overvloedige oogst dit jaar!