23 november 2010

Het lijkt wel Portugal


Gewoon hier in de buurt, in Westbroek zag ik dit schitterende tafereeltje van zes ooievaars bij een boerderij. Tegen een stel andere wandelaars merkte ik nog op: "het lijkt wel op Portugal". Nooit zag ik zoveel ooievaars als enkele jaren geleden bij een bezoek aan Portugal. Op iedere electriciteitsmast stonden wel twee nesten van ooievaars en overal stonden groepjes ooievaars met hun snavels te klepperen; een karakteristiek geluid en een prachtig gezicht. En dat terwijl hier in NL de ooievaar nagenoeg was verdwenen.

In de buurt van Gouda was een ooievaarsdorp weet ik nog. Daar werd op kunstige/kunstmatige wijze een groepje ooievaars half wild gehouden. Dat experiment lijkt goed geslaagd want je komt de ooievaar steeds vaker in het NLse landschap tegen. Maar zoveel als hier in Westbroek had ik er nog nooit bij elkaar gezien.
Toen we verder wandelden zagen we één van hen fourageren. En dat ging met groot succes want telkens zagen we hem, na enig gewroet in het gras een lekker hapje naar binnen werken. Het gaat toch wel heel redelijk met de natuur in NL. Het deed mij in ieder geval veel plezier om dit te zien.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: