29 november 2010

Hautes Fagnes


Al sinds jaar en dag kom ik met mijn oude vriend Dick op de Hoge Venen, het natuurgebied op de grens van Duitsland en Belgiƫ. Elk seizoen is het daar mooi; vroeger gingen we wel eens speciaal als het "venenweer" was, d.w.z. miezerig, beetje dikke lucht, motregen, koud. Maar met volop zon in het voorjaar is het ook prachtig. Maar op z'n mooist is het toch wel met sneeuw. En dat was het afgelopen weekend het geval; een gebied vol herinneringen voor mij. Daarvan zal ik in komende Bloggies nog wel kond doen.
Maar afgelopen zondag was het weer zo ver; na een gezellige avond, vroeg opgestaan en met de Belgische bus die vanuit Vaals naar Eupen gaat op weg. Keurige aansluiting met de bus richting Monschau, die helaas slechts in het weekend rijdt en uitgestapt bij Haus Ternell, een leuke gelegenheid om een kopje koffie te drinken of lekker te lunchen. Dat deden wij niet; wij gingen direct op weg en via de Getzbach, het Jansenkreuz naar het pad langs en door het Veen. Het was relatief druk. We liepen over de knuppelpaadjes en moesten er regelmatig af om tegenliggers gelegenheid te geven te passeren. Vroeger waren er geen knuppelpaadjes en moesten we vaak door de nattigheid soppen; had ook zo zijn charme, maar de paden werden steeds breder en dat is niet goed voor het Veen.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Richard Moretsoo zei

De bus die alleen in het weekeinde gaat betreft de bus van Eupen naar Monschau, die dwars over de hoge venen van eupen naar monschau (vv) gaat. maar de hoge venen zijn via de randen altijd bereikbaar met de busverbindingen langs de duitse grens vanuit Aken Bushof. Lijn 66, 68 en SB63. Die rijden elk uur naar roetgen, konzen, monschau, simmerath, en na aansluitende overstap in monschau ook naar muetzenich en Kalterherberg.