13 juli 2022

Waterval niet gevonden

 

Natuurlijk water om te verfrissen

Voor vandaag stond een bezoek aan kasteel "Neu Schwanstein" op het programma; dat hebben wij al eerder gezien en Roos stelde voor om lekker aan de wandel te gaan. Ze had, direct vanuit het hotel een wandeling van 16 km uitgezet en die hebben we gemaakt. En inderdaad, al snel liepen we in de natuur; een forse waterpartij als een natuurlijk park en niet veel later bosrijke plekken, afgewisseld met landbouw. Een heel stevige klim waarbij wij in de warmte best een paar zweetdruppeltjes verloren. Het was zelfs zo warm dat ik mijn pet af en toe in het water hield; een enkel stroompje, waterbak en zelfs een natuurlijk water uit een aangelegde waterleiding hielp me aan het nodige vocht. Zelfs Roos maakte haar haar nat; beste manier om het hoofd koel te houden.
Het was zo rustig en vol natuurlijke pracht;we konden ook van de stilte van de omgeving genieten, zij het wat moeizaam omdat we elkaar zo veel te vertellen hebben altijd. Het viel een dame uit ons gezelschap al op dat wij altijd met elkaar in gesprek zijn en niet zitten te ouwehoeren over niks har har. Was ons absoluut niet opgevallen. Maar zonder gekheid, als het echt doodstil is valt het mij steeds op en ga ik stil staan en genieten. Naarmate ik ouder en ook wat hard horender begin te worden gebeurt het me ook vaker trouwens. Maar we genoten echt vandaag. We zaten hoog boven ergens op een bankje te lunchen en daar kwam een eenzame wandelaarster voorbij. We kwamen uitgebreid met elkaar in gesprek en zij adviseerde ons om even verderop een watervalletje te gaan bezoeken. Nadat we ons broodje hadden weg geknaagd gingen we op haar aanwijzingen verder en probeerden via een zeer stijl paadje de waterval te bereiken; helaas hebben we deze niet gevonden, maar de extensie was prachtig; heel de omgeving hier is trouwens prachtig en leent zich bijzonder voor het maken van wandelingen.
Moe maar voldaan arriveerden we weer bij het hotel waar inmiddels ook de anderen weer terug waren van bezoek aan het fraaie kasteel van Ludwig II. Ook zij hadden een fijne dag achter de rug. 
Met het inmiddels bekende ritueel van douchen, dineren en bridgen werd de dag beëindigd en tot slot het glaasje op het terras.

Geen opmerkingen: