12 juli 2022

Lindau am Bodensee

 

Lindau vanaf het water

En voor vandaag stond er een bezoek aan Lindau met een boottocht over de Bodensee op het excursie programma. Dus eerst met de bus naar Lindau waar we werden afgezet door Will en op de boot konden plaatsnemen. Toen ik voor het eerst dit al vanaf de lagere school bekende water zag dacht ik: "is dat alles, lijkt niet groter dan de Loosdrechtse plassen", maar dat werd duidelijk gelogenstraft toen we met de boot het meer overstaken; in tegenstelling tot de meren in NL is dit meer langgerekt en niet min of meer rond zoals de meren in ons land; de Bodensee is enorm, beter vergelijkbaar met het IJsselmeer, maar dan omgeven met bergen en niet te vergeten het pittoreske stadje Lindau. We voeren met de boot richting Bregenz in Oostenrijk en weer terug naar Lindau. Daar maakten Roos en ik ons op voor een stevige wandeling die Roos had uitgezet op Komoot om daarna door het toeristisch oord Lindau te stappen. 
We staken eerst de verkeersbrug over (Lindau ligt op een eiland) en liepen achter langs de stad door landbouwgebied terug naar de Bodensee; daar hadden we een fabelachtig uitzicht waarvan de foto getuigt.
Fabelachtig uitzicht

Toen verder terug naar het stadje en dat kriskras systematisch doorkruist. Gezellig stadje met een fraai stadhuis met heldhaftig schilderwerk; echt bijzonder. Bij een bakkertje, een van de weinige niet-toeristische shops, kochten we iets lekkers dat we al wandelden naar binnen schoven. Onderweg kwamen we leden van ons bridge gezelschap tegen die lekker op terrasjes zaten. We liepen langs het water terug naar de bus; onderweg een mogelijkheid om in de Bodensee te zwemmen en terrasjes die zo uit Griekenland of ander aangenaam zuidelijk oord verplaatst hadden kunnen zijn; echt genieten!
En toen weer terug naar het hotel en voorbereid op diner en bridgen. Na afloop lekker glaasje op het terras. 

Geen opmerkingen: