18 juli 2022

Temperatuur management

 

Doorluchten en de gordijnen dicht houden

Had ik zaterdagavond bij thuiskomst alles open gezet om de behoorlijk warme flat wat af te koelen, daar was het zondagmorgen gewoon steenkoud; Roos vertelde me dat het die afgelopen nacht slechts 6 graden was geweest. Ik had gewoon koude benen gekregen; best een lekker gevoel. Maar toen ik 's-middags even een wandelingetje wilde maken in het bos was het gewoon te warm en onaangenaam; had ik in vroeger jaren geen last van, maar nu ben ik snel weer naar huis gegaan om in alle rust de middag door te brengen met lezen.
Ook afgelopen nacht had ik weer alles open gelaten en was het vanmorgen lekker opgefrist in huis. Overdag doe ik alles dicht, inclusief de gordijnen om de warmte buiten te houden. En dat lukt wonderwel; terwijl het buiten tegen de veertig graden wordt, daar wordt het binnen hooguit 27 graden aldus de nauwkeurige thermometer die ik uit de nalatenschap van Roos' vader heb overgehouden.
Roos ging vandaag naar de begrafenis van een oom van haar; ik kon niet mee vanwege verplichtingen in het kader van een RIVM onderzoek naar de werkzaamheid van een meningitis vaccinatie waaraan ik als proefpersoon deelneem. Ze kon gelukkig met haar zus meeterug rijden naar Bunnik zodat ze redelijk snel hier op de flat was. Ik had een ragout gemaakt en diende die op in de bijbehorende bakjes; smullen geblazen.
We hebben op het achterbalkon gezeten totdat de zon onderging en de muggen het Roos lastig begonnen te maken. En weer alles open behalve van de slaapkamer deur en raam. Anders komen de muggen voor hun bloedmaal en dat vinden we niet zo prettig. Kortom, een heel management model har har.

Geen opmerkingen: