14 juli 2022

Mooi gedichtje

 

Roos poseert voor wandelfoto

Zou er vandaag een excursie naar Lech plaatsvinden daar concludeerde reisleiding en gezelschap dat het toch eigenlijk zonde zou zijn om zo'n lange busreis te ondernemen; daarom werd het programma veranderd met een bezoek aan een aardig plaatsje hetgeen Roos en mij weer het excuus verleende om lekker aan de wandel te gaan. Roos had nog een wandeling vanuit het hotel en dan een andere kant op. En daar gingen we weer na het ontbijt genoten te hebben. En dat ontbijt mag toch wel een vermelding krijgen in dit blog; een buitengewoon uitgebreid ontbijtbuffet siert iedere dag weer de entree naar "onze" eetkamer. Een keur aan fruit en yoghurt mogelijkheden, daarnaast uitgebreid kaas en vleesbeleg om de enorme uitstalling van boterhammen en broodjes te beleggen; het kan niet op. Te laat maakte Roos mij erop opmerkzaam dat "dat rode daar" Rote Krütze betrof, een lekkernij die wij uitgebreid hebben mogen nuttigen bij onze bezoeken aan Harz en Allgau. Helaas was deze de laatste twee ochtenden niet bij de uitstalling, maar daarom niet getreurd. De boerenleverworst, de verschillende nuesli's en ander lekkers maakte dat ontbreken meer dan goed. Aangezien het diner toch wel uit seniorenporties bestaat die mij als wandelaar niet geheel verzadigen, begin ik de ochtenden door mij onbeschaamd volte proppen met al dat lekkers en een broodje voor onderweg bij de lunch. Ik zal nog lang nasudderen bij de gedachten aan die ontbijten van hotel Waldhorn, die zelfs de klassieke ontbijten van Hotel Hirsch in Kalterherberg overtreffen, zij het minimaal, want die waren ook meer dan uitstekend.


Maar al met al heeft mijn ingewand moeite met al het lekkers alhier en liep ik vandaag de hele dag paardenbloembladeren te kanen om wat beweging aldaar te genereren; gelukkig lukte dat uitstekend vandaag! We liepen weer door landbouw en bosrijke streken en kwamen daarbij niet alleen een kruisweg tegen maar ook een klein kapelletje met daarin een leuk gedichtje:

Gott der Herr
schuf die Natur
Er gab uns diesen Wald und Flur
Erhalte was uns Gott gegeben
und hüte so der Enkel Leben

Of je nu in God gelooft of niet, deze oproep om zuinig om te gaan met bos en bodem teneinde deze voor het nageslacht te bewaren is mij uit het hart gegrepen. Dat onze hedendaagse economie daar anders mee omgaat moge duidelijk zijn.

Neemt niet weg dat we ook vandaag weer genoten hebben van de heerlijke omgeving hier in de Allgau rond Kempten. Die plaats nemen we morgen op in ons wandelprogramma.

Geen opmerkingen: