05 mei 2021

Toch nog wat vlaggen

 Vorig jaar was me het al opgevallen dat er in Wijhe zo uitgebreid gevlagd werd zowel op koningsdag als op bevrijdingsdag, maar hier in de Bilt was het niet veul wat dat betreft. Hier in onze vlag welgeteld slechts twee vlaggen, maar verder in het dorp wel iets meer.
Vandaag een saaie, verregende dag; eigenlijk een dag om lekker te gaan lezen, maar ik kan het gewoon niet opbrengen om verder te lezen in Revolusi, ook al is het voor de tweede keer. Ik schaam me diep om wat NL heeft gedaan. Ik las in de Trouw een boekbespreking over deze feitelijk zwarte periode in onze geschiedenis, vooral de korte episode na WO II met de zgn. politionele acties. Er werden zelfs een duizendtal voormalige NLse SS'ers ingezet om de Indonesische vrijheidsstrijders te lijf te gaan.
Voorlopig even geen oorlogsboeken meer; ik pakte de e-reader en kwam uit bij Athen Palace, een ontzettend goed boek dat speelt in het Grand Hotel in Boekarest vlak voordat WO II uitbrak. Ja hoor, weer oorlog;ik heb het dicht geslagen voor zover dat met een e-book kan. Roos is erg enthousiast over een boek van Valerie Trouet over de wetenschap achter de analyse van jaarringen. Moest ik maar eens ter hand nemen.

Geen opmerkingen: