12 mei 2021

Taart en slinger

Taart eten met de Bram en Ronja

Vandaag vierde ik voor de 73e keer m'n verjaardag. Dat ging niet ongemerkt voorbij; reeds om 00.10, terwijl ik al lang lag te slapen stuurden zowel Roos als goede vriend Peter C. mij een gelukwens omtrent dit heuglijke feit. En dat ging zo de hele dag door. Vooral 's-morgens terwijl ik in de trein zat, op weg naar Gouda waar ik op zou passen op Bram en Ronja. Joke was niet thuis en Pieter had een belangrijke virtuele  bijeenkomst met de universiteit.
Iets over tienen kwam ik bij hen aan de deur en werd vrolijk verwelkomd door de kids; zij hadden zich verheugd op de komst van "opa Eef". Het is een voorbeeldig stel die twee; ze zaten heel rustig te puzzelen en met elkaar te spelen terwijl ik almaar Whatsapp felicitaties ontving. Natuurlijk ook het verplichte voorlezen, waarbij ik het boek "Ronja de roversdochter" ter hand nam, een echt voorleesboek en niet zo'n stripverhaal. Voor Ronja werd dat na enige bladzijden toch wat te veel, maar Bram bleef vol aandacht luisteren terwijl ik me nauwelijks kon voorstellen dat ze veel van het verhaal zouden kunnen begrijpen. Was toch best het geval aan de vragen van Bram te merken.
Pieter zette koffie voor ons en ter opluistering van mijn verjaardag waren er zelfs taartjes bij de koffie tot groot genoegen van de kinderen en ook van mij. Er hingen zelfs slingers te mijner ere. Aandoenlijk hoor; dat was mij nog nooit gebeurd.
Aan het einde van de ochtend deed ik de deur van de tuin open en hebben de kinderen in de tuin gespeeld. Ze hadden duidelijk veel kennis opgedaan over de bloemen en planten die er stonden; daar had Joke ongetwijfeld voor gezorgd als plantdeskundige. Ik hoefde hen dan ook niet te vertellen dat er geel sap tevoorschijn zou komen als ze een stengeltje van de stinkende gouwe zouden afbreken; dat wisten ze al. Ze plukten bloemen en vermaakten zich in het prachtige weer. Fijn zo'n kindvriendelijke tuin.
Zo tegen drieën was Pieter klaar en volgens afspraak ging ik richting flat; even later kwam Roos ook en dronken we thee. Samen hebben we de maaltijd van spinazie met eigenheimers en draadjesvlees toebereid; zelf gemaakte vla voor toe. Was heerlijk. En tot slot nog even de bridge oefening uit het verenigingsblad uitgewerkt en een glaasje genomen. En mijn nieuwe levensjaar was begonnen! 

Geen opmerkingen: