30 maart 2021

Onrust op alle fronten

Hier in de Bilt werd vandaag een absoluut temperatuur record gebroken; de eerste warme dag van het jaar nog in maart.  Ik houd m'n hart vast als ik denk wat dat voor de temperaturen deze zomer zou kunnen betekenen; die beroemde hockeystick gaat hier in NL wel erg sterk omhoog.
En dan de AEX index, is ook nog nooit zo hoog geweest en dat terwijl de economie het best moeilijk moet hebben in deze corona tijd. De gezondheidszorg die klaagt dat er te weinig geld, maar vooral te weinig mensen zijn voor de immense taak die ons staat te wachten; tja, dat is een kwestie van keuzes nietwaar; honderd jaar geleden besteedden de grote Europese landen miljarden aan wapentuig en stuurden miljoenen jonge mannen naar het "slachtveld" van de loopgraven; heden wordt de economie lam gelegd en de bewegingsvrijheid van de mensen stevig beperkt om de stokouden en lieden met welvaartsziekten als overgewicht te sparen. En de gezondheidszorg, waarvan gezegd wordt dat het meer en meer tot een verdienmodel is verworden maar klagen. Philips en andere grote bedrijven hebben al decennia geleden hun bakens verzet om te kunnen verdienen aan die gezondheidszorg, beter ziekenzorg te noemen overigens; de consumenten productie is over gedaan aan China; de medische activiteiten ongetwijfeld uitgebreid. 
En dan de politiek ook helemaal in verwarring; onze democratie kraakt aan alle kanten; burgerlijke ongehoorzaamheid door de - in veler ogen overdreven strenge - vrijheidsbeperkingen. En dan nu ook nog dat rare schandaal rond een vertrouwenscommissie. Het moet niet gekker worden. 
Om over de huizenprijzen maar niet te spreken; die gaan werkelijk door het plafond; ik snap er niks meer van?!

Geen opmerkingen: