21 maart 2021

Onheilspellende sirenes

 Afgelopen woensdag vertrok ik met de fiets richting papierbak. De eerste twee mensen die ik tegen kwam zaten op de fiets en droegen een mondkapje. Onmiddellijk  bedacht ik mij dat er de avond tevoren misschien wel weer zo'n mededelingenzitting was geweest waarin onze premier Rutte en de corona minister Hugo de Jonge nieuwe maatregelen hadden opgelegd; zo zit Corona dus zelfs bij mij voor in de gedachten. Het nut van het mondkapje wordt al sinds het begin van Corona betwijfeld en het nut in de buitenlucht al zeker. Het was gelukkig loos alarm, ik heb verder geen fietsers met mondkapje meer gezien.
Een enkele keer zie je zelfs lieden met mondkapje op die in hun eentje in de auto zitten. De angst zit er goed in bij de mensen. 
Ik las in de krant dat de regering van Duitsland zelfs onderzoek had laten doen hoe de angst voor het virus positief beïnvloed zou kunnen worden. Ik krijg medelijden met de mensen die zo verschrikkelijk bang zijn; heb daar echt mee te doen.
De Bilt ligt vlakbij Utrecht en wel aan de kant van de Uithof, de universiteitswijk waar ook het UMC is gevestigd, het universiteitsziekenhuis, en dat merken wij de hele dag door. De hele dag door hoor je de sirenes van de ziekenwagens; ik ervaar dat inmiddels als een bijzonder onheilspellend geluid.

Geen opmerkingen: