01 juni 2017

Sevilla!

Het ingemetselde Maria beeldje
dat ik altijd begroet wanneer ik
weer in Sevilla ben.
De laatste van onze vier tweedaagse mini vakanties in Spanje. Met de bus van 10.15 naar Villamartin en overstap naar Sevilla. Heerlijk om daar weer te zijn; had direct weer het thuis gevoel ook al was het wel een paar jaar geleden dat ik hier was. Meteen naar de Giralda en een foto gemaakt van het Maria beeldje , voor mij het teken van het welkom in Sevilla.
Leuk doorzichtje in ons hostal in Sevilla. Leek wel een
oud overdekt straatje. Was er relatief koel.

Daarna inchecken bij het hotel en de bagage weggezet. Direct weer de stad in en de bekende plekken opgezocht; de freiduria om te lunchen, met gefrituurde vis en kip.
De overal bovenuit stekende Giralde,
Girarda op z'n Andalusisch
Na de lunch via het park met de reusachtige boom naar Plaza de Espana. Alle provincies aandacht geschonken en moeten constateren dat we de meeste (nog) niet bezocht hebben. Het was ontzettend warm zoals normaal in de "braadpan van Spanje", zoals Sevilla wordt genoemd.
Op de plaza de Espagna alle provincies bekeken ondanks de hitte.
In deze provincie en provincie Cadiz bevonden we ons de afgelopen dagen
Verder door de stad naar het bekende busstation waar we zo vaak de bus namen naar Aracena. Het antieke trammetje stond er nog; de dame die jaren lang op straat woonde achter de paraplu's was er niet meer; ook het koffietentje van "de mannetjes" was verdwenen.
Een oude deur met een inscriptie uit 1772. Ben ik al
die jaren langs heen gelopen zonder te zien.
We gingen maar weer iets nuttigen; zumo de naranjas en agua con gas met koffie toe.
Verder door de inmiddels snoeihete stad gezworven. Ik werd lichtelijk beroerd van de hitte; het was 38 graden en dat vind ik zelfs wat gortig. Maar een fontein bracht uitkomst; ik kon m'n hoedje nat maken en daarmee het hoofd koel houden.
'savonds een heerlijke tapa bij de pilaren genomen met een Cruzcampo en toen was het wel genoeg. In het simpele, maar verder prima hostal een koude douche genomen en best lekker geslapen.
Zo'n op en top Spaanse bar met hammen aan het plafond

Pleintje van Santa Cruz

Geen opmerkingen: