30 juni 2017

Erszebet

Matthiaskerk met het prachtige dak
Vanmorgen al om half zeven op; de excursie vertrok al om ach uur. Het ging om een stadstour in Budapest. Dezelfde spraakzame gids, Elisabeth begeleidde de groep.
Vanuit de hoogte hadden we weer uitzicht over de Donau. Een stuntvlieger was aan het oefenen en liet zijn spectaculaire kunsten zien. Onder de brug door; scherpe bochten tussen hindernissen; ik wist niet wat ik zag! En toen weer naar beneden en de stad bekijken.
Hoogtepunt voor mij was de Matthiaskerk met het kleurrijke dak en de ranke toren. Ik kan niet zo goed tegen het voortdurend gepraat van zo'n goed bedoelende gids en liep veel op eigen houtje.
Mooi beeld van keizerin Elisabeth hier Erszebet
geheten.
Mooie stad met veel dat eigenlijk opgeknapt moet worden. Deed me aan Riga van tien jaar geleden denken. Dat communisme heeft zijn sporen achter gelaten; wat een verschil met Duitsland en Oostenrijk.
Dit weekend zou de red Bull Air racing plaats vinden in Budapest; we konden vanuit de verte de stunt vliegers hun kunsten zien vertonen.
Vanwege deze manifestatie moest onze boot vroeg vertrekken en de excursie zo vroeg beginnen.
Na de lunch rustig in de kamer van ons varend hotel aan de blog gewerkt.
Aangelegd in Esztergom, oude hoofdstad van Hongarije. Wat euro's gewisseld tegen de lokale Zloty's en bij een groentezaak knoflook gekocht. Nog een lekker biertje gedronken op een terrasje en toen de boot weer opgezocht. Een lekker rustig dagje al met al; moest wel even na de hectiek van gisteren.
De crew gaf 'savonds een leuke serie sketches. Na een wijntje op de kamer weer heerlijk geslapen.

Hier vlogen de stuntvliegers tussendoor. Foto vanaf de
boot genomen.

Geen opmerkingen: