24 juni 2017

Pap, ben je thuis

En daar gingen ze weer. Was een gezellig
samenzijn.
We zaten nog aan de koffie en ik zocht iets op met de PDA toen de telefoon ging. Inmiddels ben ik meer thuis op dit apparaatje en had Arja direct aan de lijn: "zo, dat is snel", zei ze, "ben je thuis of zit je weer in het buitenland? ". Ze vroeg dat niet uit pure belangstelling voor mijn bezigheden maar omdat ze vanmiddag langs wilde komen met de kleine Evi; ze was bij haar vriendin in Bilthoven om te helpen bij een verhuizing. En of ze dan kon blijven eten. Natuurlijk kon dat. Dus vlees uit de vriezer; gelukkig had ik nog een flink deel van de krop sla die ik gisteren bij Theo had meegenomen; aardappelen gekookt voor gebakken aardappelen. Even naar AH voor wat kleine dingen als een fruitsalade met veel meloen omdat Evi daar zo gek op is. En toen maar wat lezen tot de bel ging. Ik viel nog even lekker in slaap in de oude stoel van mijn moeder waar ik zo graag lui in zit te lezen.
Om half vijf ging de bel en daar kwam Evi, op de arm van Arja de trap op. Sterke meid die dochter van me. Evi was wat onwillig; had net liggen slapen net als haar opa ha ha. Maar al snel trok ze bij en trok haar mooi prinsessemuiltjes aan; die jonge meisjes spelen tegenwoordig voortdurend voor prinses, daartoe aangemoedigd door de speelgoedindustrie, maar grappig blijft het.
Eten verder klaar gemaakt, aardappelen gebakken, sla afgemaakt, vlees was al gebraden maar moest even worden opgewarmd. Ondertussen babbelde ik met dochter over de kinderen/kleinkinderen.
Roos kwam ook eten; Evi at nauwelijks iets. Na het eten hebben we nog even verstoppertje gespeeld met Evi. Was heel gezellig. En toen vertrokken ze weer. Ik bracht de dames naar de bushalte; Arja maakte een foto die hier de blog siert. Op de halte namen we afscheid, hoewel, ik kreeg nog een hele serie Whatsapp-jes vanuit de trein en Arja stuurde me één van de trapfoto's op mijn verzoek. Was een leuke middag.
Toen ik terug kwam bleek die lieve Roos de afwas te hebben gedaan; hoefde ik alleen maar af te drogen en de keuken was weer aan kant.

Geen opmerkingen: