06 juni 2017

Bus 78 in Bilthoven ter ziele?

Daar staat het busje trouw te wachten op.. ?? Het is net de
voormalige trein naar Hulshorst.
Sinds er in Bilthoven bij het station een verkeerstunnel is gerealiseerd rijdt de lokale bus 77 niet meer door de buitenwijken "De Leijen en Bilthoven-West". In plaats daarvan is er een minibusje 78 in het leven geroepen dat ieder half uur een rondje maakt vanaf station Bilthoven door beide wijken. Het is mij vanaf het begin van deze in dienst treding van het busje opgevallen dat er nooit iemand gebruik van maakt; ik heb er letterlijk nog nooit iemand in zien zitten. En toen ik onlangs laat thuis kwam van een bezoek aan de opera, om een uur of half één zag ik het busje nog steeds trouwhartig een rondje maken, uiteraard volkomen leeg. Het mag dan ook geen verbazing heten dat de busmaatschappij dit busje uit de dienstregeling wil halen en de natuurlijke reactie is dan natuurlijk: protest!
Er heeft zelfs iemand een handtekeningenactie opgezet en daarmee iets van 80 handtekeningen opgehaald. Ik vraag me af wie van deze 80 mensen wel eens gebruik (heeft) (ge)maakt van deze busdienst. Ik vind het als regelmatig OV-gebruiker volkomen gerechtvaardigd dat dit gaat gebeuren.

Wie zich afvraagt wat het station van Hulshorst hiermee te maken heeft moet maar eens deze link volgen naar het "beroemde" gedicht van Gerrit Agterberg over het - inmiddels voormalig - stationnetje van Hulshorst dat tot 1987 nog gebruikt werd. Mijn grootmoeder Mien heeft er nog eens met drie Amsterdamse vriendinnen een week doorgebracht met klaverjassen; een omgeving waar helemaal niets gebeurde volgens haar, maar dit terzijde.

Geen opmerkingen: