17 juni 2017

Thierry Baudet

Thierry Baudet
Tot kort na de afgelopen verkiezingen voor de tweede kamer had ik nog nooit van dit jongmens gehoord. Pas toen Hans Wiegel ergens in een commentaar zijn bewondering uitsprak voor het verschijnen van een nieuwe partij met twee zetels, Forum voor Democratie en daarbij de naam van de dertiger Baudet noemde wist ik van zijn bestaan. Een nieuwe rechtse partij, voortgekomen uit het kluppie dat de volksraadpleging rond de toetreding van Oekraïne in de Europese Gemeenschap had geïnitieerd.
Natuurlijk was ik daarin geïnteresseerd en heb wat rondgeneusd op internet. Over Thierry Baudet vond ik dat hij een academicus was, gepromoveerd en wel, historicus èn jurist. Wat voor mij toch wel de klap op de vuurpijl was betreft zijn promotor: Roger Scruton, cultuurfilosoof. Ik heb al vele jaren een grote bewondering voor deze conservatief die een lans breekt voor het behoud van cultuur en ook formuleert waarom behoud van cultuur zo belangrijk is. Daar ben ik het volkomen mee eens. Denk maar aan de schoonheid van oude binnensteden en oordeel dan over Corbusier et al en andere afbraak-architecten. Gelukkig is er heden sprake van moderne schoonheid in architectuur. Het zelfde geldt voor de muziek. Nou ja, ook daar heeft Scruton een mening verkondigd die ik graag onderschrijf.
En dan nu Thierry Baudet, een stuk jonger dan Roger Scruton en vol ambitie om de culturele waarden van ons land weer goed op de kaart te krijgen door zich daar politiek voor in te zetten.
Weer een dertiger waar ik veel van verwacht; zijn boek, "De aanval op de natiestaat", staat klaar om gelezen te gaan worden. Ben benieuwd.
Foto gecopieerd van deze site.

Geen opmerkingen: