07 maart 2013

Morgengruss in een LAT relatie

Ergens op de Edesche heide, enkele weken
geleden.
Roos en ik hebben een LAT-relatie, d.w.z. we hebben zo ons eigen huishouden, eigen huis en veel eigen bezigheden. Zo schrijf ik mijn dagelijkse Blog. Vaak gebeurt het dan dat dan "het groene lichtje" brandt, dat wil zeggen dat je kunt zien in de Google Gmail account dat de ander ook on-line is. En modern als we zijn, dan groeten we elkaar via de "tsjet": "Môge", is mijn openingsgroet veelal. En dan natuurlijk wederzijds informeren naar hoe er geslapen is. Roos geeft dan haar commentaar op de Blog van de vorige dag die ik overigens vaak pas een dagje later formuleer, maar oms ook "in de vooruit" als ik veel te vertellen heb. En we babbelen wat en spreken af voor een wandeling, een kop koffie of wat dan ook verder.
Vanmorgen was dat ook weer het geval en toen moest ik denken aan één van de liederen (hoe kan het anders) uit "Die schöne Müllerin", Morgengruss. Daar houdt de vergelijking dan ook wel een beetje mee op, want in Morgengruss van Schubert (tekst van Müller) is de liefde, helaas voor de molenaarsknecht slechts eenzijdig; het meisje heeft meer op met de "Jägermann".
Dat is bij ons gelukkig niet het geval. Overigens is het in deze levensfase heerlijk om elkaar niet voortdurend op de lip te zitten; het is altijd weer fijn om elkaar weer te zien na een dag van eigen bezigheden; je kunt elkaar zo in de weg zitten als je altijd maar om elkaar heen verkeert zonder dat je feitelijke verplichtingen hebt zoals dagelijks werk. Mijn schrikbeeld is die mannen met een boodschappentas die achter hun vrouw aansjokken bij AH. Ik hoor Roos al zeggen: "ga je mee Eef, gezellig boodschappen doen?", jich; niks voor mij. Verder moet ik bekennen dat ik het alleen zijn, d.w.z. alleen met je gedachten, met je muziek, met boeken of in je eentje, genietend van een museum ook bijzonder kan waarderen om niet te zeggen gewoon nodig heb. En dan heb je elkaar ook weer wat te vertellen als je samen een borrel drinkt of samen iets anders onderneemt; want een relatie blijft het, ondanks het Living Apart!

5 opmerkingen:

11Solutions zei

Broer goedemorgen,
Dat wij van dezelfde ouders komen.
Ik ben dus zo'n lul die graag mee gaat boodschappen doen en zelfs op vrijdag ga ik samen met een van mijn dochters boodschappen doen. Hartstikke gezellig. Ik ben altijd graag in de buurt van mijn meissie en dat al 43 jaar. En dat bevalt mij nog steeds erg goed. Verder heb ik niet zoveel tijd om aan iets anders te denken heb het druk met mijn werk en kan daar alles in kwijt en hoef dan verder ook niets meer.

11Science zei

Ach broer, ik had nou ook bepaald niet jou voor ogen hoor. Ik doe meestal in m'n eentje de boodschappen, maar vind het ook gezellig om op vrijdag samen met Roos naar de markt te gaan. Gebeurt niet iedere week maar toch wel regelmatig. En ik heb altijd veel van m'n werk gehouden maar had daarnaast ook wel heel erg veel andere interesses en daar heb ik nu alle tijd voor. Zo lees ik zo ontzettend graag en wandelen en met muziek bezig zijn. Dat heb jij inderdaad minder; niks mis mee. Jij zet wel een zonnecentrale op je dak en je houdt een schitterende fabriek boven water; ik ben trots op m'n broer zoals je weet en vind hem bepaald geen lul!

Azgrut zei

Paps... Een LAT-relatie is een Lange AfsTand relatie. Jullie huizen staat veel te dicht bij elkaar om te tellen als een LAT relatie. :P

Maar ik zie wel dat ik hetzelfde bloed heb hoor. Ik vind het af en toe ook heel fijn om even helemaal alleen te zijn. :)Doet me denken aan een plaatje van het internet.

http://3.bp.blogspot.com/-_V1XofwHyg8/UDbDyDSJNWI/AAAAAAAAAJo/gdK05AnDFTQ/s1600/introvert.jpg

Groetsels,

Azgrut.

11Science zei

Dat doet mij oprecht plezier zeun! Maar niet iedere Elf is zo solitair ingesteld kennelijk.

11Science zei

Dat doet mij oprecht plezier zeun! Maar niet iedere Elf is zo solitair ingesteld kennelijk.