12 maart 2013

Actueel nieuws uit het Zuiden des lands

Uitzicht op de rotonde van Vaals,
12 maart 2013?!
Gisteren in Eindhoven sneeuwde het een beetje; de NS berichtte gisteravond dat er in het Zuiden van het land een winterdienstregeling zou worden gehanteerd. En van mijn vriend Dick ontving ik twee foto's van een ingesneeuwd Vaals met het bericht dat de busdienst gaat worden stil gelegd. Het is noodweer in Limburg! Snel de collectebussen, helicopters en warme dekens verzamelen!

Zo'n 25 jaar geleden was er sprake van een dergelijke situatie met alleen sneeuw in Limburg en een verder onbesneeuwd NL. Dick en ik hebben toen een dag vrij genomen en zijn gaan langlaufen; van Schin op Geul naar Gulpen. We dachten dat we al een enorme afstand hadden afgelegd en al ergens halverwege Duitsland zaten (althans ik dacht dat) maar we zaten nog maar in Gulpen. Dat vond ik ver genoeg. Ik heb niks met ski'en en langlaufen. Wandelen door de sneeuw vind ik heerlijk. Maar er ligt nu al zo'n halve meter in Limburg, dus dat moeten we maar even vergeten.
Dit is m'n eerste Blog die inspeelt op de actualiteit en dat komt toch echt door de Chromebook PC; je pakt hem zo en hupsakee je kunt aan de gang. Ik ben zeer tevreden met deze aankoop. Zal Roos vragen om een fotootje te maken van mij, met m'n bijziende ogen, PC op m'n buik, benen opgetrokken en schrijvend. Lekker toetsenbordje. Echt een aanradertje voor 269 euro, thuisgestuurd door Coolblue. En verder geen software nodig; echt iets voor mij dus.

1 opmerking:

Richard Moretsoo zei

Zo erg is het nog niet. die halve meter ligt in Belgarije, hier komen we inmiddels tot zo'n 15 cm. Maar wie weet waar we eindigen, want de sneeuw blijft de hele dag nog doorgaan. De busdiensten stoppen nu een paar uur om de sneeuwschuivers kans te geven de grootste berg opzij te schuiven, in de ochtendpits is het openbaar vervoer gewoon blijven doorploegen. Dus we zijn nog niet geheel afgesloten van de onwitte noordelijke helft van Nederland.
Ik ga op laarzen en met langlaufstokken op avontuur door de hoge Vijlener Wouden, en kom vast als een sneeuwpop terug. Groeten uit een winterlandschap!