28 maart 2013

Danki opa Mooooiiiii"

Gijs op z'n nieuwe fiets
Moooooiiii! Opa krege Hiets. Dochter Arja, moeder van m'n kleinzoon Gijs had deze cryptische tekst gisteren op "mijn tijdlijn" (facebook) geplaatst samen met de hier getoonde foto. De laatste keer dat ik bij haar was had ik geld gegeven om een driewielertje voor Gijs te kopen. Die had hij dus van opa gekregen. Dat liet ik niet op mij zitten dus vandaag gezellig naar dochter en kleinkinderen. Ik ben nog altijd verbaasd hoe snel die ontwikkeling gaat en over het feit dat Gijs, ondanks dat hij me maar weinig ziet, weet dat ik één van z'n vele opa's ben. Leuk hoor. En die kleine Evi heeft natuurlijk weer uitgebreid bij me op schoot gezeten. Die gesloten tere oogleden vind ik altijd zo aandoenlijk bij een klein babietje, want dat is ze met haar twee maanden toch nog steeds. Met Gijs gezellig boekjes zitten lezen en natuurlijk uitgebreid damespaard/herenpaard/boerenpaard gedaan bij mij op schoot. Hij springt er zelf steeds hoger bij en ik kreeg het er helemaal warm van; hij kan er niet genoeg van krijgen en vraagt telkens met z'n liefste snuitje: "noggekeer¨. En dat kan ik niet weerstaan.
Het doet me zo sterk denken aan het voorbij trekken van de generaties; als klein joch zat ik ook bij m'n opa op schoot en deden we boven genoemd spelletje. Ook maakte mijn opa ons kleinkinderen wijs dat er een vogeltje in z'n binnenzak zat en probeerde te ontsnappen. Dat flauwe spelletje heb ik niet gedaan en ga ik ook niet doen met Gijs.
Heerlijke middag gehad nadat ik de ochtend met Huib had gewandeld van Den Haag, via de duinen naar Hoek van Holland; we hebben de "zandmotor" bekeken. Fijne dag geweest.

Geen opmerkingen: