06 april 2021

Pilates

Wat een hagel!

 Dinsdagmorgen is voor Roos vaste prik om Pilates te doen. Boven de garage heeft ze een ruimte helemaal daarvoor ingericht. Tal van hulpmiddelen als gewichtjes, matjes, elastieken e.d. heeft ze daarvoor aangeschaft. Aangezien ik de laatste tijd vaak met een stijve rug uit bed kom wilde ik ook wel weer Pilates gaan doen; in de tijd bij Sportcity deed ik dat heel regelmatig, maar sinds Roos is verhuisd en vervolgens Sportcity was gesloten heb ik mijn lidmaatschap opgezegd; mijn beweging krijg ik wel met wandelen, maar ja, dan doet de rug niet echt mee, althans wordt er niet echt soepel van.
En zo lag ik vanmorgen te bibberen op de onverwarmde "sportkamer" zoals we die ruimte inmiddels noemen. Dat bibberen was snel over, want de oefeningen zorgen voor de nodige warmteontwikkeling. Roos heeft de oefeningen goed in het snotje en achter elkaar worden de verschillende spiergroepen aangepakt. Het was voor mij regelmatig te zwaar en ik vreesde dan ook vooral spierpijn op te zullen lopen in de buikspieren en rugspieren. Zou me uiteindelijk meevallen.
Na afloop lekker onder de douche en nog een paar hoofdstukjes uit Habakuk doorgenomen. Na de koffie en heerlijk wat napraten besloot ik om een Heinootje te gaan lopen, oftewel met de trein naar Heino en dan terug lopen. Het was buitengewoon wisselvallig weer; de zon scheen af en toe, maar ook harde stormachtige windvlagen die de vooraankondiging vormden van hagelbuien; gelukkig word je daar niet nat van! Het had wel wat. Op zeker moment was het windstil, maar ook geluidsstil; ik moest daar even van genieten en heb enkele minuten gewoon gestaan en me gerealiseerd wat Overijssel toch een fijne, rustige provincie is en wat Roos er goed aan heeft gedaan om hier neer te strijken.
Uiteindelijk kwam ik behoorlijk moe weer in Wijhe en fietste ik terug. Roos had een lekker avondmaaltje met speciaal voor mij grauwe erwten en daarbij gebakken zalm. 
Door de Pilates en de wandeling was ik zo moe dat ik me niet eens meer kon herinneren dat ik in bed ben geklommen. Geslapen als een roos naast mijn Roos.

Geen opmerkingen: