20 april 2021

De bloemenpracht van April

 

Daslook in bloei

Met mijn vader heb ik een aantal keren de wandeling van Meehr naar Mesch en door naar Eijsden gemaakt; die wandeling voerde door een bijzonder bloemrijk gebied; ik herinner me nog dat mijn vader me bij die gelegenheden het helmkruid liet zien. Een keer waren we daar rond de verjaardag van mijn moeder, 24 april en bij die gelegenheid deed de natuur er nog eens een schepje boven op en toonde zich in volle bloemenpracht. Dit realiseerde ik me vandaag toen ik door het Savelsbos liep.
Het was weer een vroegertje maar al ruim voor 5 uur was ik wakker geworden; alle tijd dus om me te scheren en rustig aan te kleden. De tas had ik al voorbereid met water en boterhammen. Dik aangekleed met wanten, muts en shawl ging ik op weg naar het station; ik nam de trein van 6.13 naar Utrecht, door naar Maastricht en ondanks een forse vertraging haalde ik nog op het nippertje het Belgische treintje naar Luik voor halte Eijsden. Daarna liep ik op geleide van de Komoot track die ik gisteren in de gauwigheid zelf had gemaakt. Handig hoor; gewoon Eijsden intikken en Cadier en Keer en hupsakee dan heb je een prachtige wandeltrack waarmee ik de ochtend vulde. Ik was al om 9 uur in Eijsden en kon dus bijzonder rustig aan doen. Overal bankjes en zelfs volop zon waarvan ik dan ook genoot deze dag. Maar nog veel meer genieten deed ik van de bloemenpracht; speenkruid, bosanemonen, daslook. allemaal van die voorjaarsbloeiers; om te genieten. Ik moest steeds aan m'n oude vader denken die zo gek was op het mooie Limburgse landschap. Goed dat ik toevallig in deze bloeitijd hier was.
Ondanks alle rustpauzes die ik nam en uitstapjes naar een vuursteenmijn uit prehistorische tijden en een mergelgroeve was ik wel erg vroeg in Cadier voor de bus. 
Ik had afgesproken om na afloop van de wandeling nog bij Mariska en familie langs te gaan voor het meeprikken van een vorkje; was gezellig. En daarna weer naar huis. Voordat de spertijd inging was ik weer thuis. En u, lezer wilt vast wel geloven dat ik buitengewoon lekker heb geslapen; was behoorlijk moe.

Geen opmerkingen: