18 april 2021

Met de Tesla naar huis gebracht

Is ie mooi of wel?

Terwijl we gisteren op het Bargerveen sjokten belde Douwe, de oudste zoon van Roos of hij vandaag langs kon komen voor de koffie. Gezellig! Hij zou ergens in de middag langs komen.
Na het ontbijt dronken we koffie in de tuin; het was niet echt koud meer en de zon scheen. Roos deed nog wat spitwerkzaamheden in de tuin en liet mij trots de opkomende boontjes zien. Er staan ook nog steeds twee pronte boerenkoolstruiken als palmbomen. De onderste bladeren zijn in herfst en winter natuurlijk geplukt en inmiddels al lang opgegeten, maar deze voorjaarsboerenkool is nog zeker goed voor drie maaltijden. Gaan we volgende week soldaat maken.
Ik kookte voor Roos een rode kool maaltijd met mosterdzaad, fenegriek, knoflook, ui en kerrie. Deze stond lekker te pruttelen terwijl we in de tuin koffie dronken. Af en toe ging ik even naar binnen om alles om te roeren en te controleren.
Ik heb niet zo gek veel met auto's; rijd zelf al jaren niet meer, heb de auto van de hand gedaan toen ons gezin destijds te groot werd voor de 2CV die ik steeds gereden had. Toen Arja werd geboren heb ik de gele eend weggegeven aan Jan Antonie Bruin, toen nog promovendus en inmiddels voorzitter van de 1e kamer. Maar toen ik enkele jaren geleden met mijn broer Jan aan de wandel ging vond ik het geweldig om met zijn BMW op stap te gaan; dat vind ik toch wel een heel bijzondere auto. Maar vandaag zou Douwe komen met zijn Tesla, toch wel het neusje van de zalm onder de personenwagens. Ik vroeg voorzichtig aan Roos of ze het niet vervelend zou vinden als ik na afloop van het bezoek van Douwe met hem mee zou rijden naar Bilthoven. Natuurlijk moest ze lachen dat ik het zo leuk zou vinden om in een Tesla te kunnen rijden; ze zou voor een foto zorgen van Douwe en mij bij de Tesla.
Precies op de afgesproken tijd kwam Douwe binnen; we hadden expres de garagedeur open laten staan omdat we de bel misschien niet zouden horen als we in de tuin zaten. We hebben lekker in het zonnetje bij koffie en thee en lekkere koekjes zitten bijpraten over tal van onderwerpen. Was echt een heel genoeglijke middag! En ja hoor, om een uur of zes gingen we er vandoor in dit uiterst modern voertuig. En ook onderweg naar huis hebben we indringend van man tot man met elkaar gesproken. Dat vind ik een merkwaardig voordeel als niet-autobezitter, de mogelijkheid om met iemand mee te rijden om te overleggen omdat je niet met je eigen auto terug hoeft.

Geen opmerkingen: