11 december 2016

Terecht trots

Hugo legt ons een geodetische kwestie uit.
Marjorie, Hugo's fiancée is Braziliaanse; haar moedertaal is dus Braziliaans, een variant van het Portugees. Ze woont nu een jaar of drie in NL en het was haar onlangs overkomen dat iemand haar in het NLs had aangesproken om de weg te vragen. Ze was daar blij mee en had dat gemeld op haar Facebook pagina.
Vanavond waren ze bij ons om een Sinterklaas cadeautje dat ik voor haar had gekocht in ontvangst te nemen. Hugo had van Roos het boek Brazilië, Brazilië gekregen voor Sinterklaas en hij had iets voor haar. Gewoon even leuk. Maar waar het in deze Blog om gaat is dat Marjorie in die korte tijd nagenoeg vloeiend NLs heeft leren spreken; slechts een enkele keer moet ze even afhaken, zeker wanneer je van die gekke dingen zegt als: "de hond in de pot vinden" of een andere gekke uitdrukking. Ze mag dus heel terecht trots zijn! Roos en ik waren onder de indruk.
Hugo was enthousiast over zijn nieuwe baan en probeerde ons tevergeefs iets ingewikkelds uit te leggen; hij is geen groot docent en geodesie is niet onze forte om het maar zahtjes uit te drukken.
Het was gezellig.

Geen opmerkingen: